Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Όταν το παιδί ακούει συνεχώς δικαιολογίες

6 Δεκεμβρίου, 2017 by Σταματίνα

Μπορεί τα παιδιά να μην είναι σε θέση να διαχειριστούν την πάσα αλήθεια σε όλα τα θέματα, όμως μη φτάσετε στο άλλο άκρο και καταφεύγετε συνεχώς σε δικαιολογίες και υπεκφυγές. Πάμε να δούμε γιατί είναι λάθος η συγκεκριμένη στάση από μέρους σας:

Αρχικά, υποτιμάτε τη νοημοσύνη του παιδιού σας, θεωρώντας ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν του λέτε αλήθεια σε κάτι για οποιονδήποτε λόγο.

Τα παιδιά καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από όσα νομίζετε!

Είναι ψυχοφθόρο και για εσάς τους ίδιους να εφευρίσκετε κάθε φορά δικαιολογίες. Δοκιμάστε λοιπόν να λέτε τα πράγματα με το όνομά τους, με έναν τρόπο βέβαια συμβατό με την ηλικία του μικρού σας και στο κατάλληλο timing και δε θα χάσετε.

Το παιδί ανησυχεί ότι κάτι συμβαίνει και ενώ μασάτε τα λόγια σας υποτίθεται για το καλό του, καταλήγετε να του δημιουργείτε μεγαλύτερη ταραχή σε σχέση με το να αποτυπώνατε την πραγματικότητα.

Αν το παιδί διαπιστώσει ότι συστηματικά υπεκφεύγετε να το πείτε τα πράγματα ως έχουν, είναι δεδομένο ότι θα χάσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό σας. Και δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό, αφού η σχέση σας θα κλονιστεί σε μεγάλο βαθμό.

Με το να βολεύετε όπως-όπως τη στιγμή, μπορεί να δημιουργήσετε άθελά σας εσφαλμένη εντύπωση στο παιδί σας. Μπορεί δηλαδή να μεταφράσει με διαφορετικό τρόπο τα λεγόμενά σας, ενώ θα μπορούσατε να του αναλύσετε με ορθολογικό τρόπο μια δυσάρεστη κατάσταση, δείχνοντάς του ότι όντως δε συντρέχει λόγος ανησυχίας και να ένιωθε ανακούφιση.

 

 

 

newsbeast

 

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2017 at 20:25 and is filed under ΠΑΙΔΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply