Στους παραδοσιακούς κινδύνους που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του στόματος, όπως το κάπνισμα, το ποτό και η κακή διατροφή, προστίθεται πλέον και ο στοματικός έρωτας.

Εννιά στους δέκα καρκίνους του στόματος προκαλούνται από παράγοντες που μπορούμε να αποτρέψουμε, μας λέει ο δρ Nigel Carter του βρετανικού Oral Health Foundation, μειώνοντας τη συχνότητά τους ή εγκαταλείποντας εντελώς τις βλαβερές συνήθειες.

«Ο καρκίνος του στόματος παραμένει σχετικά άγνωστος, καθώς πολλοί αγνοούν ακόμα πως μπορείς να αναπτύξεις καρκίνο στη γλώσσα, τα μάγουλα, τα χείλη, το κεφάλι και τον λαιμό».
Στην έρευνά του, που συμμετείχαν 2.000 άνθρωποι, ένας στους πέντε ήταν καπνιστής και οι μισοί περίπου (48%) κατανάλωναν αλκοόλ σε συχνή βάση. Επιπλέον, 1 στους 3 παραδέχτηκε πως τρέφεται ανθυγιεινά, την ίδια ώρα που το 11% κάνει στοματικό έρωτα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Ο γιατρός μας λέει πως ο στοματικός καρκίνος συνδέεται με έναν ιό που μεταδίδεται σεξουαλικά (HPV) και προσβάλει στόμα και λαιμό. Τα στοιχεία του δείχνουν πως τα περιστατικά εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου στη Βρετανία έχουν αυξηθεί περισσότερο από 68% την τελευταία 20ετία.

Η έρευνά του έδειξε μάλιστα πως οι άντρες επιδίδονται σε στοματικό σεξ δύο φορές περισσότερο από τις γυναίκες, αυξάνοντας έτσι εκθετικά τις πιθανότητες…

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.