Ένα τρίποντο του Γιάννη Αθηναίου στα 3΄΄ της παράτασης χρειάστηκε η Εθνική μπάσκετ για να περάσει νικηφόρα από το Λέστερ, επί της Μεγάλης Βρετανίας, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στον 8ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2019. Η ελληνική ομάδα επικράτησε με 95-92, ενώ το ματς στην κανονική διάρκεια τέλειωσε 83-83.

Η Εθνική προηγήθηκε με διαφορά δέκα πόντων (80-70), ένα λεπτό πριν τη λήξη, και με τέσσερις στα 9΄΄. Όμως, τα λάθη και η απειρία των Ελλήνων παικτών έφεραν δύο κλεψίματα των Βρετανών. Στην τελευταία φάση της κανονικής περιόδου, ο Λόρενς έκλεψε από τον Λαρεντζάκη και έδωσε την ασίστ στον Φίλιπ, ο οποίος έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.


Τα δεκάλεπτα: 17-18, 37-37, 54-55, 83-83 (κ.δ), 92-95 (α’παρ).

O MVP: Ο Γιάννης Μπουρούσης απέδειξε πως είναι πραγματικός αρχηγός για την Εθνική ομάδα. Ο «Μπούρου» έκανε μεγάλο παιχνίδι, έχοντας 32 πόντους και 8 ριμπάουντ, σε μια πραγματικά μεγάλη εμφάνιση.

Ο Σκληρός: Ο Γιάννης Αθηναίου ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την Εθνική. Το δικό του μεγάλο σουτ ήταν αυτό που ανέτρεψε την κατάσταση και χάρισε τη νίκη.

Ο Άφαντος: Ο Λουκ Νέλσον στα 14 λεπτά που έπαιξε μέτρησε μόλις 3 πόντους, ενώ αποχώρησε και μρ 5 φάουλ από το παρκέ.

Η Στιγμή: Το μεγάλο τρίποντο του Γιάννη Αθηναίου, που έφερε το προβάδισμα για την Εθνική και της χάρισε μια απίστευτη -όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι- νίκη!

Η Γκέλα: Η εικόνα της Εθνικής στα τελευταία λεπτά της τέταρτης περιόδου. Η «γαλανόλευκη» έχασε το προβάδισμα που είχε, με τους Βρετανούς να πηγαίνουν το παιχνίδι στην παράταση.

Η Διαιτησία: Ζουράποβιτς, Καρντούμ και Βιτκάουσκας είχαν μια αρκετά ισορροπημένη διαιτησία. Δεν άφησαν το παιχνίδι να ξεφύγει, ενώ κατάφεραν να ελέγξουν τις φάσεις, μοιράζοντας το καρπούζι στη… μέση!

Η Εξέδρα: Δεν γέμισε το κλειστό στο Λέστερ, όμως το… γαλανόλευκο στοιχείο ήταν έντονο, με τους Έλληνες να έχουν κερδίσει πλήρως τη μάχη της εξέδρας.


sdna

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.