Υποψήφιος με τον  συνδυασμό «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση» του Νικολάου Ράμμου

Τα τελευταία 8 έτη οι Έλληνες επαγγελματίες παλεύουμε για τη βιωσιμότητα της επιχείρησής μας.
Τα οικονομικά προβλήματα είναι πολλά και οι αιτίες εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Μαζί με εμάς περνάνε κρίση και παλεύουν για τη βιωσιμότητά τους και οι φορείς που προασπίζουν τα συμφέροντα μας, όπως είναι τα επιμελητήρια. Ακούω συχνά τη φράση «τι μου προσφέρει το επιμελητήριο;».

Το επιμελητήριο αποτελεί επέκταση των «αισθητηρίων οργάνων» των επαγγελματιών. Είναι η ακοή και η όραση τους, διότι παρακολουθεί τις εξελίξεις σε ένα ιδιαίτερα εκτενές εύρος: από το τοπικό έως το εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, το επιμελητήριο αποτελεί επέκταση άλλων βασικότερων «οργάνων» των επαγγελματιών.
Είναι ο εγκέφαλος που επεξεργάζεται όλες τις εισερχόμενες πληροφορίες και είναι το μέσο – ομιλίας και άλλων δράσεων – που αφενός διαδίδει τις πληροφορίες και αφετέρου υλοποιεί δράσεις προάσπισης των επαγγελματικών συμφερόντων, όπως π.χ. με διαβουλεύσεις, νομοθετικές προτάσεις, συμμετοχή σε δράσεις έρευνας και προώθησης και άλλα πολλά που περιγράφονται στο νομοθετημένο πλαίσιο της λειτουργίας του. Το επιμελητήριο καταφέρνει τα παραπάνω καλύτερα από κάθε μεμονωμένο επαγγελματία, διότι η λειτουργία και οι δομές του στήθηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτευχθούν οι συγκεκριμένοι στόχοι.

Το Επιμελητήριο Γρεβενών αντίστοιχα αποτελεί τη δική μας επέκταση, των Γρεβενιωτών επαγγελματιών και είμαι σίγουρος ότι το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο αντιμετώπισε δύσκολες προκλήσεις. Αν το Επιμελητήριο Γρεβενών δεν στηριχθεί από εμάς τότε ίσως μεταφερθούν οι αρμοδιότητές του σε κάποιο μεγαλύτερο αστικό κέντρο.

Σε τέτοια περίπτωση το επιμελητήριο θα είναι έμμεση, και όχι άμεση, επέκταση μας με όλα τα συνακόλουθα προβλήματα. Αποφάσισα – για πρώτη φορά στον επαγγελματικό μου στίβο – να συμμετέχω ενεργά στην ανασυγκρότηση του Επιμελητηρίου Γρεβενών, ως υποψήφιος του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση» του Νικολάου Ράμμου.


Ο στόχος μου είναι διπλός: να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Επιμελητηρίου Γρεβενών και να αποτελέσει ένα ισχυρό μέσο δράσεων ως άμεση επέκταση των επαγγελματιών.

Απευθύνομαι σε όλους τους Γρεβενιώτες επαγγελματίες να στηρίξουν τους ανθρώπους που μπορούν να αποτελέσουν την καλύτερη επέκτασή τους, ώστε να δημιουργηθεί μια ικανή ομάδα από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και να μπορέσει το επιμελητήριο να ανταπεξέλθει στις συνεχείς προκλήσεις.

Ο Βασίλειος Μαχαιράς είναι Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, συμβασιούχος λέκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συνιδιοκτήτης της ΑΦΟΙ ΜΑΧΑΙΡΑ Ο.Ε., η οποία είναι εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων και πιστοποιημένος Φορέας στα πλαίσια του ΟΣΔΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Κινητό: 6942055297

Skype: facebook:vasemax

www.vasilis.maheras.gr

www.ep-an.gr

https://www.linkedin.com/in/vasileios-machairas/

https://www.facebook.com/vasileios.machairas

https://www.youtube.com/c/VasileiosMachairas

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.