Η εδώ και καιρό αναμενόμενη νέα Aston Martin Vantage μοιάζει με την κινηματογραφική DB10, διατηρεί τα κλασικά χαρακτηριστικά ενός βρετανικού κουπέ, όπως το μεγάλο καπό, ενώ είναι με διαφορά το πιο σπορ μοντέλο που έχει παρουσιάσει στην ιστορία της η εταιρεία.

Το πλαίσιο είναι κατά βάση το αλουμινένιο που χρησιμοποιείται και στην DB11, το βάρος με τη χρήση και ανθρακονήματος έχει περιοριστεί στα 1.530 κιλά, ενώ ενδιαφέρον είναι πως δεν υπάρχουν πρόσθετα σε σχέση με το αμάξωμα αεροδυναμικά βοηθήματα. Από κει και πέρα το μήκος της φτάνει τα 4,465 μέτρα και το μεταξόνιό της τα 2.704 χιλιοστά και έτσι οι άνετοι χώροι, πάντα με τα μέτρα της κατηγορίας, δεν είναι έκπληξη. Αντίθετα είναι έκπληξη το πορτμπαγκάζ των 350 λίτρων.

Η σχεδίαση του εσωτερικού έχει έντονο το σπορ στοιχείο σε συνδυασμό με την πολυτέλεια -γίνεται εκτεταμένη χρήση δέρματος και αλκαντάρα- ενώ το σύστημα infotainment με την οθόνη των 8,0 ιντσών, καθώς και τα ηλεκτρονικά συστήματα προέρχονται από τη Mercedes. Όσο για τις δυνατότητες προσωποποίησης είναι αναμενόμενα πολλές.

Η κατανομή βάρους στους δύο άξονες είναι 50:50, υπάρχει ενεργή ανάρτηση με 3 προγράμματα λειτουργίας και ο κινητήρας είναι ο V8 της AMG με τα 4.000 κυβικά, τα 2 turbo και τους 510 ίππους, που εξασφαλίζει το 0-96 χλμ./ ώρα (από το 0-60 μίλια την ώρα) σε 3,6 δευτερόλεπτα και μια τελική ταχύτητα 313 χλμ./ ώρα. Κινητήριοι τροχοί είναι οι πίσω, ενώ το κιβώτιο είναι αυτόματο με 8 σχέσεις.

Οι πρώτες νέες Vantage θα παραδοθούν την άνοιξη του 2018, σε τιμές που στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα ξεκινούν από 140.000 ευρώ και στην πορεία θα παρουσιαστεί τόσο η έκδοσή της με τον V12 που κινεί την DB11 όσο και το ρόουντσερ.

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.