Επεισόδια στους δρόμους των Εξαρχείων με αντιεξουσιαστές να πετούν πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, ακολούθησαν την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της πορείας, ομάδα νεαρών συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στη συνέχεια στη Στουρνάρη, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και κρότου-λάμψης για να τους απομακρύνουν.

Στη συνέχεια, οι αντιεξουσιαστές βρήκαν «καταφύγιο» στα στενά των Εξαρχείων, από όπου πραγματοποιούν καταδρομικές επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών που είχαν από το απόγευμα αποκλείσει το χώρο του Πολυτεχνείου.

Έβαλαν φωτιά σε δεκάδες κάδους απορριμμάτων προκειμένου να δημιουργήσουν οδοφράγματα, ενώ κάηκε ολοσχερώς και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δώδεκα συλλήψεις τόσο για τα επεισόδια στη λ. Αλεξάνδρας όσο και στα Εξάρχεια.


Τραυματισμός μιας γυναίκας από φωτοβολίδα


Οι συγκρούσεις προκάλεσαν τον τραυματισμό μιας γυναίκας στο γόνατο από φωτοβολίδα, η οποία μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» και θα χειρουργηθεί.

Δείτε μέσα από το LIVE του in.gr φωτογραφίες και βίντεο από την πορεία.


Χωρίς απρόοπτα η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν λίγο μετά τις 14:30 και λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε η καθιερωμένη πορεία του γκρουπ των φοιτητών προς την αμερικάνικη πρεσβεία, στο πλαίσιο εκδηλώσεων μνήμης για την 44η επέτειο.

Οι πορεία των φοιτητών έφτασε στην αμερικάνικη πρεσβεία λίγο μετά τις 17:00, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησαν την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία τα μπλοκ των συλλογικοτήτων και των φορέων και η οποία ολοκληρώθηκε ομαλά.

Νωρίτερα, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων άφησαν -υπό βροχή- λουλούδια και στεφάνια στον χώρο του Πολυτεχνείου.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.