Το ηλεκτροκίνητο ημιφορτηγό Tesla Semi αποκάλυψε χθες ο Έλον Μασκ, αλλά η εντυπωσιακή νταλίκα, η πλέον προηγμένη που κατασκευάστηκε ποτέ, επισκιάστηκε από αυτό που έκρυβε στα «σωθικά» της.

Όταν κατέβηκε η καταπακτή βγήκε από μέσα ένα φουτουριστικό όχημα, το Tesla Roadster, που ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας χαρακτήρισε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.

Το βασικό μοντέλο της σειράς θα πιάνει τα 0-100 σε μόλις 1.9 δευτερόλεπτα, σπάζοντας το φράγμα των δύο δευτερολέπτων και θα διανύει το ένα τέταρτο του μιλίου θα το διανύει σε 8.9 δευτερόλεπτα, φτάνοντας τελική ταχύτητα των 400 χλμ/ώρα, κάτι που το καθιστά το ταχύτερο της κατηγορίας του.

 

Το τετραθέσιο κονβέρτιμπλ θα είναι εφοδιασμένο με μια μπαταρία 200kWh, που θα του δίνει αυτονομία περίπου χιλίων χιλιομέτρων -εξωφρενική για ηλεκτροκίνητο όχημα.

Το Tesla Roadster θα είναι διαθέσιμο από το 2020 με τιμή εκκίνησης τα 200.000 δοάρια, πολύ λιγότερα από το ένα εκατομμύριο που στοιχίζουν τα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, που κυκλοφορούν στην αγορά.

Όσο για το Tesla Semi με τον αεροδυναμικό σχεδιασμό;

Πρόκειται για μια νταλίκα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης, αυτονομία από 320 έως 480 χιλιόμετρα, ανάλογα με το φορτίο και τη μεγαλύτερη ροπή από οποιοδήποτε πετρελαιοκίνητο φορτηγό, όπως είπε ο Μασκ.

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.