Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το 98% του κάθε αυτοκινήτου μπορεί να ανακυκλωθεί

18 Νοεμβρίου, 2017 by Σταματίνα

Μέχρι και το 98% του κάθε αυτοκινήτου μπορεί να ανακυκλωθεί με πολλές και σημαντικές θετικές συνέπειες για το περιβάλλον, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΔΟΕ που είναι ο αρμόδιος φορέας ανακύκλωσης οχημάτων.

Η ανακύκλωση συμβάλλει κατά 76% στη μείωση της ρύπανσης του νερού, κατά 75% στην εξοικονόμηση ενέργειας, κατά 86% στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, κατά 90% στην εξοικονόμηση πρώτων υλών, κατά 97% στην μείωση των αποβλήτων εξόρυξης και κατά 40% στη μείωση της κατανάλωσης νερού.

Λίγο πριν εκδοθούν τα σημειώματα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018, η ΕΔΟΕ προτρέπει και παραπέμπει όλους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να ενημερωθούν για να ξεκινήσουν -εφόσον το επιθυμούν- τη διαδικασία για την ανακύκλωση των παλιών αυτοκινήτων τους. Έτσι κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, εκτός από την εξοικονόμηση των τελών, μπορεί να συμβάλλει σε μέγιστο βαθμό στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, 2017 at 22:08 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply