Ποια ώρα είναι καλύτερο να στείλετε ένα βιογραφικό αν θέλετε να προσγειωθείτε στη δουλειά των ονείρων σας;

Τα πλήκτρα του υπολογιστή ακούγονται δυνατά. Έχετε μόλις γράψει ένα αξιέπαινο cover letter, επισυνάπτετε το CV σας, πληκτρολογείτε τη Διεύθυνση και πατάτε Αποστολή. Δεν υπάρχει άλλη «Επιλογή» του e-mail που να πατιέται με τόση ελπίδα, όσο το «Send» όταν στέλνετε βιογραφικό.

Όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση αυτού που κάθεται μπροστά από το pc ξεψαχνίζοντας τα site εύρεσης εργασίας και το LinkedIn για να στείλει βιογραφικά. Σε πολλές αγγελίες μπορεί να στείλετε και χωρίς να πληρείτε όλες τις προυποθέσεις. Συμβαίνει όμως κάποιες φορές να βρείτε μια θέση που ταυτίζεται τόσο έντονα με το  επαγγελματικό σας προφίλ που σκέφτεστε ότι αυτή τη δουλειά «Πρέπει» να την πάρετε εσείς.

Ας πούμε είναι απόγευμα ή βράδυ και εσείς βλέπετε την αγγελία που περιγράφει την τέλεια θέση εργασίας για εσάς. Στέλνετε την αιτήση σας σκεπτόμενη ότι ακόμα και να μη το δουν εκείνη τη στιγμή, θα το δουν το επόμενο πρωί. Λάθος. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την TalentWorks, οι αιτήσεις που δέχονται οι εταιρείες μετά τις 7:30 το απόγευμα (19:30) έχουν λιγότερες πιθανότητες να καταλήξουν σε συνέντευξη. Για την ακρίβεια, οτιδήποτε στέλνεται στο μέιλ της διεύθυνσης προσωπικού μετά τις 4 το απόγευμα (16:00), σπάνια ανοίγεται και λαμβάνεται υπόψιν. Αντιθέτως η ώρα που είναι καλύτερο να στείλετε (και να αυξήσετε τις πιθανότητες να σας απαντήσουν) είναι μεταξύ 6 και 10 το πρωί.

Ο λόγος; Γιατί οι άνθρωποι τείνουν να δίνουν σημασία στα πρώτα και πιο καινούρια email που βλέπουν στα Εισερχόμενα τους. Αν εσείς στείλετε το βιογραφικό σας το βράδυ μέχρι το επόμενο πρωί θα έχει «κατέβει» αρκετά στη λίστα.

Αν πάλι το 6-10 σας φαίνεται αδύνατο (είτε επειδή δουλεύετε ήδη, είτε επειδή έχετε άλλες υποχρεώσεις τις πρωινές ώρες), σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, μια καλή ώρα είναι και το μεσημέρι, αφού την ώρα του φαγητού πολλοί κοιτούν τα μέιλ τους για «παρέα»!

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.