Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ από κόκκινο κρασί

16 Νοεμβρίου, 2017 by Σταματίνα

Ο λεκές από κόκκινο κρασί είναι αρκετά συνηθισμένος αλλά και δύσκολος ιδιαίτερα αν πέσει πάνω σε ανοιχτόχρωμο ύφασμα.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί αρκεί να γίνει άμεσα, τη στιγμή δηλαδή που θα λερωθεί το ύφασμα.

Αρχικά, με το που θα πέσει το κόκκινο κρασί πάνω στο ύφασμα θα πρέπει να πάρετε αρκετό χαρτί κουζίνας και να ταμπονάρετε τον λεκέ. Αυτό το σημείο θέλει μεγάλη προσοχή καθώς δεν θα πρέπει να τρίψετε καθόλου το σημείο γιατί ο λεκές θα απλωθεί παντού.

Ποιο είναι όμως το μυστικό που θα κάνει το λεκέ να φύγει πιο εύκολα; Ρίξτε πάνω στο λεκιασμένο σημείο πολύ λίγη ποσότητα λευκού κρασιού καθώς αυτό θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση της οξύτητας του κόκκινου κρασιού. Πιέστε με ένα λευκό πανί που δεν χρειάζεστε και θα δείτε αμέσως ότι έχει απορροφηθεί ποσότητα.

Τέλος, ανακατέψτε ίση ποσότητα λευκού ξυδιού και μαγειρικής σόδας και απλώστε το πάνω στο λεκέ. Άφησε το μείγμα να δράσει για περίπου 5 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε πολύ καλά. Στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο ή οποιοδήποτε άλλο ύφασμα λερώθηκε σε κανονική πλύση και ο λεκές θα έχει φύγει.

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, 2017 at 15:08 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply