Χρησιμοποιώντας μια απλή μάσκα ερευνητές στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να ξεγελάσουν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου του νέου iPhone X, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν τα smartphones με… μια ματιά.

Οι ερευνητές της βιετναμέζικης εταιρείας κυβερνοασφάλειας, Bkav, λένε ότι το Face ID -που χρησιμοποιεί υπέρυθρες ακτίνες για να χαρτογραφεί το πρόσωπο του χρήστη και το οποίο αντικατέστησε τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων- δεν είναι τόσο ασφαλές όσο υποστηρίζει η Apple. Ισχυρίζονται δε ότι κατάφεραν να το παρακάμψουν με μια μάσκα, για την κατασκευή της οποίας ξόδεψαν 150 δολάρια χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing), φωτογραφιών και μέικ απ.

Το παρακάτω video δείχνει το iPhone X να ξεκλειδώνει όταν αντικρίζει την μάσκα:

Το πλαίσιο του προσώπου δημιουργήθηκε με τρισδιάστατη εκτύπωση, τα μάτια με δισδιάστατες εικόνες με λίγη παραπάνω επεξεργασία στα μάγουλα και άλλες περιοχές του προσώπου όπου υπάρχουν μεγάλες επιφάνειες επιδερμίδας, ενώ την κατασκευή της μύτης με σιλικόνη ανέλαβε ένας ειδικός τεχνίτης.

«Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια ερευνών η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου δεν είναι ακόμη αρκετά ώριμη για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Η/Υ και των έξυπνων κινητών», λέει η Bkav. Και υποστηρίζει ότι τουλάχιστον προς το παρόν ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων παραμένει το ασφαλέστερο βιομετρικό μέσο για τέτοιες εφαρμογές.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.