Τα κυδώνια είναι εποχής, πωλούνται παντού. Είναι υπέροχα ψητά, σωταρισμένα με βούτυρο, και νοστιμίζουν ιδιαίτερα όταν τα συνδιάζετε με κρέας.

Υλικά

  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 κουταλιά ξανθιά ζάχαρη
  • 2 φρέσκα κυδώνια, μεσαίου μεγέθους (400 γραμμάρια περίπου)
  • 1 κρεμμύδι
  • 700 γραμμάρια μοσχαράκι γάλακτος (ωμοπλάτη, λαιμός, στήθος)

 

Εκτέλεση

  • Κόψτε το κρεμμύδι σε κομμάτια -Καθαρίστε τα κυδώνια και κόψτε τα σε φετούλες
  • Κόψτε το κρέας σε κύβους για να βράσει γρήγορα
  • Σε φαρδιά κατσαρόλα ροδίστε το κρεμμύδι και τα κυδώνια, με το μισό ελαιόλαδο -Ρίξτε τη ζάχαρη και αφήστε να καραμελώσουν για 10 λεπτά
  • Βγάλτε το κρεμμύδι και τα κυδώνια από την κατσαρόλα, βάλτε τα στην άκρη
  • Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ροδίστε καλά το κρέας -Προσθέστε τα κυδώνια με το κρεμμύδι και την κανέλα
  • Προσθέστε 3 ποτήρια ζεστό νερό (με ζωμό λαχανικών, αν θέλετε), κλείστε την κατσαρόλα και βράστε επί 1,5 ώρα
  • Αν φοβάστε ότι το κρέας σας είναι σκληρό και δεν θα βράσει, ξεκινήστε το κρέας με την κανέλα, σε χύτρα, για 1 ώρα, και μετά προσθέστε τα υπόλοιπα
  • Αν θέλετε, στο σερβίρισμα προσθέστε μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγους σπόρους κουκουνάρι, ταιριάζουν!
  • Αυτό το πιάτο δεν χρειάζεται κανένα συνοδευτικό, ίσως μια απλή σαλάτα

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.