Σε διψήφια ποσοστά συνεχίζουν να κινούνται, οι διαφορές που χωρίζουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, στις δημοσκοπήσεις.

Σε νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για τον ΣΚΑΙ, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 31%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μόλις στο 18%. Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγήμε 7% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ένωση Κεντρώων με 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2% και το Ποτάμι με 1,5%.

Περίπου το 7% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα ψηφίσει «Άλλο κόμμα», ενώ στο 16% βρίσκονται οι αναποφάσιστοι.

Στην παράσταση νίκης, η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας είναι συντριπτική με 65,5% ενώ και στην κατηγορία του καταλληλότερου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει 37% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με το 22%.


Η έρευνα καταγράφει ακόμα πως το 75,5% θεωρεί πως η κυβέρνηση κινείται στη λάθος κατεύθυνση, την απαισιοδοξία των νοικοκυριών που θεωρούν πως η κατάσταση τους επόμενους 12 μήνες είτε θα χειροτερεύσει (50%) είτε θα παραμείνει ίδια (37%).

Η ικανοποίηση από την κυβέρνηση βρίσκεται στο 6,5%, όμως μεγάλο είναι το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν απογοητευμένοι μεν, τονίζοντας όμως πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές σε ποσοστό 35,5%.

Η έρευνα του ΠΑΜΑΚ, καταγράφει παράλληλα και την άποψη της κοινής γνώμης για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, τις συμφωνίες που υπογράφηκαν εκεί.

Το 31% των ερωτηθέντων στέκεται θετικά απέναντι στην επίσκεψη, ενώ το 46,5% αρνητικά.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση.


reader

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.