Σας ενημερώνουμε ότι  τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00 μμ στο ξενοδοχείο  «Παντελίδης» στην πόλη της Πτολεμαΐδας
και υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλών-Ατομων με προβλήματα ΄Ορασης , πρόκειται να ιδρυθεί  Σύλλογος Ατόμων με Τύφλωση ή Προβλήματα ΄Ορασης Δυτικής Μακεδονίας.

Παρακαλούνται όσοι-ες πολίτες  ΑμεΑ ή Γονείς και Κηδεμόνες ΑμεΑ που εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία αναπηρίας  και φέρουν ποσοστό αναπηρίας  80% και ,άνω ΚΕΠΑ,  και επιθυμούν να συμμετάσχουν, να προσέλθουν προκειμένου να προβούμε σε καταστατική διαδικασία επί του θέματος.


Μέσω της οικονομικής κρίσης που υφίσταται η χώρα μας  η οποία και τείνει να γίνει ανθρωπιστική κρίση και πλήττει  τους έλληνες πολίτες, περισσότερο δε τα Άτομα με Αναπηρία, είναι επιβεβλημένη η προστασία των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους και  αυτό αποτελεί βασικό στόχο του ενωμένου αναπηρικού κινήματος.

   « Το Σύνταγμα της χώρας πρέπει να παρέχει προστασία στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Παράλληλα η επικύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία καθώς και του προαιρετικού πρωτοκόλλου που τη συνοδεύει από την ελληνική Βουλή με τον ν.4074/2012 (Αρ. ΦΕΚ 88 Α΄/11.04.2012), κατοχυρώνει τη δικαιωματική προσέγγιση της Αναπηρίας».

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Κούτσιανος Βασίλειος

H Γ. Γραμματέας

Σιδηροπούλου Αγνή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.