Εξαιρετική σούπα, ασυνήθιστη και γευστική. Προσθέτω λίγη πατάτα για να μη γίνει εντελώς νερουλή και προσθέτω παρμεζάνα από πάνω.

Υλικά

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1/3 κιλού μπρόκολο
  • 2 πατάτες
  • Νερό (με ζωμό λαχανικών, αν θέλετε), αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Προσθέστε ψιλοκομμένο το σέλινο και ροδίστε για 5-8 λεπτά
  • Μην τα αφήσετε να καούν -Ρίξτε αλάτι και αφήστε ακόμη 1 λεπτό
  • Προσθέστε το μπρόκολο σε κομματάκια, την πατάτα σε κύβους, νερό (με ζωμό λαχανικών) και βράστε για 30 λεπτά
  • Χρησιμοποιείστε μπλέντερ χειρός (ή μπαστούνι μπλέντερ) και λιώστε τα λαχανικά, μέσα στην κατσαρόλα
  • Σερβίρετε καυτή τη σούπα, προσθέστε από πάνω αρωματικά (μαϊντανό, ψιλοκομμένο πράσο κλπ ή και τριμμένη παρμεζάνα) και προτείνετε ψημμένο ψωμί

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.