Με ένα «καρφί» απάντησε στις χτεσινές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τα περί αμερικανικής στήριξης στην Ελλάδα στο ζήτημα του χρέους, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Ζάιμπερτ είπε χαρακτηριστικά: «Κι εμείς στηρίζουμε, από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά πάντως ειδικά στο χρέος, ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ότι δεν γνωρίζει ολόκληρη τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου, ανέφερε ωστόσο ότι ο ίδιος έχει επανειλημμένα τονίσει τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, αποτελεί και θέση του Eurogroup και δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συμφωνία ελληνικής και αμερικανικής πλευράς για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι ως γερμανική κυβέρνηση δεν έχει βεβαίως τίποτα να σχολιάσει σε ό,τι αφορά το πώς η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της στον τομέα της αμυντικής πολιτικής.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.