Τα μεγάλα, γευστικά δαμάσκηνα που λέγονται βανίλιες είναι στην εποχή τους. Τα τρώτε ή τα κάνετε μαρμελάδα, αλλά είναι λαχταριστά και σαν τάρτα.

Προσέξτε να αγοράσετε τις πραγματικές, αρωματικές και ζουμερές βανίλιες, όχι κοινά δαμάσκηνα που συχνά είναι καλλιέργειας και άγευστα.

Υλικά

  • 700 γραμμάρια βανίλιες
  • 2 ποτήρια γάλα πλήρες
  • 1 αυγό
  • 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά σούπας άνθος αραβοσίτου
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • Ζύμη για τάρτες, χωριάτικη

 

Εκτέλεση

  • Πλύντε καλά τις βανίλιες και κόψτε μακριές λωρίδες
  • Τοποθετήστε τη ζύμη σε ταψάκι για τον φούρνο
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Τοποθετήστε όμορφα τα δαμάσκηνα παντού, με τη φλούδα προς τα πάνω
  • Σε μεγάλο μπολ ενώστε όλα τα υλικά (χτυπήστε πρώτα το αυγό) και ρίξτε το στα δαμάσκηνα
  • Καθαρίστε λίγο τα δαμάσκηνα αν έχουν καλυφθεί από την κρέμα -Είναι πιο όμορφο να φαίνονται
  • Ψήστε για 30 λεπτά

Αυτή είναι μια βασική συνταγή τάρτας με φρέσκα φρούτα. Μπορείτε να την εφαρμόσετε σε κάθε είδους φρούτο που γίνεται τάρτα.

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.