Ενα πανεύκολο και υπέροχο πιάτο που θα σας βγάλει από αδιέξοδα της τελευταίας στιγμής: απαιτεί κυριολεκτικά 10 λεπτά για να γίνει.

Είναι ένα είδος γρήγορου σουφλέ, στο πιο εξευγενισμένο.

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια fettucine
  • 2 φλυτζάνια τριμμένο τυρί
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, για 8 λεπτά το πολύ, να είναι σκληρούτσικα
  • Σουρώστε τα και κρατήστε ένα φλυτζάνι από το υγρό τους
  • Σε ένα μεγάλο μπολ συνδιάστε το 1,5 φλυτζάνι τυρί, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι
  • Περιχύστε το μείγμα με το φλυτζάνι από τα υγρά των fettucine
  • Ρίξτε μέσα και τα μακαρόνια, ανακατέψτε απαλά να ενωθούν τα υλικά
  • Βάλτε τα μακαρόνια σε ταψάκι βουτυρωμένο και ρίξτε στην επιφάνεια το άλλο μισό φλυτζάνι τριμμένο τυρί
  • Ψήστε ώσπου να ροδίσει καλά, για 25 λεπτά
  • Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρετε

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.