Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνταγή: Κεφτεδάκια από μορταδέλα και ξηρούς καρπούς

13 Αυγούστου, 2017 by Σταματίνα

Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.

Υλικά για 1 άτομο

  • 120 γρ. μορταδέλα
  • 30 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο τριμμένο
  • 2 κ.σ. πούδρα αμυγδάλου
  • 40 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 20 γρ. Μilner τυρί τριμμένο
  • 15 γρ. ασπράδι αυγού
  • 3 κ.σ. σουσάμι
  • 250 ml καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε την πούδρα από τα φιστίκια μαζί με το ασπράδι και το Μilner μέχρι να γίνει μία κρέμα.
  2. Περνάμε τη μορταδέλα στο μίξερ μαζί με την πούδρα αμυγδάλου και το κεφαλοτύρι και τα ανακατεύουμε μαζί με το αυγό.
  3. Κάνουμε με το πρώτο μείγμα 5 μικρά μπαλάκια σαν φουντούκι και από πάνω βάζουμε το άλλο μείγμα με τη μορταδέλα και τα πλάθουμε μπάλες.
  4. Τα περνάμε από το σουσάμι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  5. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 13 Αυγούστου, 2017 at 11:42 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply