Πρωτοποριακό πιάτο, στην κατηγορία «αλμυρά κέικ» είναι από τα καλύτερα. Αξιοποιήστε το ως κυρίως φαγητό και σερβίρετε με μια πράσινη σαλάτα.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια σολομό φρέσκο (χωρίς πέτσα, χωρίς αγκάθια)
  • 3 αυγά
  • 100 γραμμάρια τυρί emmental
  • 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλιές λάδι καλαμποκιού
  • 1 φακελάρι μπέικιν πάουντερ
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ, με το αλεύρι και το μπέικιν
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το λάδι, ανακατέψτε καλά
  • Πλύντε και στεγνώστε τον άνηθο, ψιλοκόψτε τον
  • Κόψτε τον φρέσκο σολομό και το τυρί σε κύβους, προσθέστε τα στο μείγμα μαζί με τον άνηθο
  • Αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα κέηκ και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο
  • Στη συνέχεια, ψήστε το για 45 λεπτά
  • Σερβίρετε το κέικ χλιαρό
  • Ακολουθώντας την συμβουλή του γάλλου σεφ Cyril Lignac πρόσθεσα στη συνταγή και λίγη κάπαρη, ώστε να δοθεί μια νότα έντασης στο κέικ!

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.