Υλικά για 4 άτομα

  • 300 γρ. μακαρόνια bucatini
  • ½ κιλό γαρίδες
  • 300 γρ. κολοκύθια
  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Για το pesto φιστίκι (για 300 γρ. pesto)

  • 250 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Για το pesto φιστίκι

  1. Βάζουμε τα φιστίκια στο μίξερ μαζί με το σκόρδο, μία πρέζα αλάτι και χτυπάμε.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, όσο χρειάζεται ώστε να γίνει μία κρέμα. Μπορούμε να το αποθηκεύσουμε σε βάζο στο ψυγείο για λίγες ημέρες.
  3. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βάζουμε τα κεφάλια και το κέλυφος σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσουν.
  4. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα κολοκύθια και τσιγαρίζουμε.
  5. Αφήνουμε στην άκρη. Σουρώνουμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και κρατάμε το νερό. Εκεί μέσα βράζουμε τα μακαρόνια.
  6. Ρίχνουμε τις γαρίδες μέσα στο τηγάνι με τα κολοκύθια και μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι.
  7. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το pesto από φιστίκι και ανακατεύουμε.

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.