Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, μετά την επίσκεψή στα ανάκτορα το Μπάκιγχαμ όπου συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Πριν μεταβεί στο Παλάτι, η Μέι είχε εξασφαλίσει την παροχή εμπιστοσύνης και ανοχής από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) Βόρειας Ιρλανδίας.

Στο διάγγελμά της από την Ντάουνινγκ Στριτ, η Μέι είπε ότι θα σχηματίσει μία κυβέρνηση που θα παρέχει ασφάλεια, ενώ παράλληλα επαναβεβαίωσε την δέσμευσή της η Βρετανία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα τόνισε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«Η κυβέρνηση στην οποία θα ηγηθώ θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τη χώρα ασφαλή και να κάνουμε μια χώρα όπου καμιά κοινότητα δεν θα είναι απόκληρη», είπε.

Αυτό που χρειάζεται η χώρα περισσότερο από οτιδήποτε είναι η βεβαιότητα, τόνισε η βρετανίδα πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι μόνο το Συντηρητικό κόμμα και το κόμμα των Ενωτικών μπορούν να την προσφέρουν.

«Τώρα ας αρχίσουμε τη δουλειά» είπε.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.