Ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να προτείνει τον δικηγόρο Κρίστοφερ Α. Ρέι ως νέο διευθυντή του FBI, όπως ανακοίνωσε στο Twitter.

O Ρέι είχε υπηρετήσει στο παερλθόν στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους του νεώτερου ως επικεφαλής των ερευνών για τις εταιρικές απάτες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον χαρακτήρισε «άνθρωπο με άψογα διαπιστευτήρια».

Το όνομα του Ρέι είχε ακουστεί μεταξύ των υποψηφίων διαδόχων του Τζέιμς Κόμεϊ και πρόσφατα είχε αναλάβει την εκπροσώπηση του κυβερνήτη του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι στην έρευνα για το κλείσιμο της γέφυρας Τζορτζ Ουάσιγκτον, κατά την οποία δύο πρώην συνεργάτες του Κρίστι καταδικάστηκαν ότι συνωμότησαν για να κλείσουν λωρίδες της γέφυρας, ώστε να τιμωρήσουν έναν Δημοκρατικό δήμαρχο, που δεν ήθελε να στηρίξει τον κυβερνήτη. Στον Κρίστι δεν απαγγέλθηκαν τελικά κατηγορίες για την υπόθεση.

Ο διορισμός του Ρέι, που θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, έρχεται περίπου έναν μήνα μετά την αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμει από τον Τραμπ -μια απ’ τις πιο αμφιλεγόμενες αποφάσεις του από τότε που ανέλαβε πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι όταν απέλυσε τον Κόμεϊ είχε στο μυαλό του και την έρευνα του FBI για την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 και για τις σχέσεις συνεργατών της προεκλογικής καμπάνιας του με τη Μόσχα.

Ο Κόμεϊ θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον της επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας σε μια πολυαναμενόμενη κατάθεση, που αναμένεται να αγγίξει τόσο το θέμα της απόλυσής του, όσο και τις πληροφορίες ότι ο Τραμπ του ζήτησε να μη στριμώξει τον πρώην σύμβουλό του Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν στην έρευνα για τις σχέσεις με τη Ρωσία.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.