Εύκολο και ελαφρύ για το καλοκαιρινό τραπέζι. Αγοράστε ποιοτικό μπέηκον και ακολουθήστε την συνταγή, είναι δοκιμασμένη!

Υλικά

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 450 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος (παχιά, κατά προτίμηση)
  • 1 κουταλάκι του καφέ πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του καφέ βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη
  • 5 μικρές ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 10 ντοματίνια
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/8 κουταλιά σούπας τσίλι
  • 1 χούφτα σπανάκι βρασμένο (προαιρετικά)
  • 6 φέτες μπέηκον, κομμένο σε κύβους
  • 1 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 400 γραμμάρια πένες

 

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το κοτόπουλο (κόψτε το σε κύβους) -Προσθέστε αλι, πιπέρι, πάπρικα και το μείγμα θυμάρι-βασιλικό-ρίγανη
  • Ροδίστε σε μέτρια φωτιά το κοτόπουλο για 7 λεπτά, να ψηθεί -Βγάλτε το στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίξτες το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τσίλι, το μπέηκον -Προσθέστε τέλος τις ντομάτες σε κύβους
  • Ανακατέψτε καλά, αφήστε να πάρει βράση, για 10 λεπτά
  • Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το κοτόπουλο -Αφήστε να βράσει, να γίνει κρεμώδης σάλτσα -Κοιτάξτε αν είναι εντάξει από αλάτι και πιπέρι
  • Σε αυτό το διάστημα βράστε τις πένες και στραγγίστε τις
  • Ρίξτε τις πένες στο τηγάνι, ανακατέψτε να πάρουν παντού σάλτσα, είναι έτοιμο! Ρίξτε παρμεζάνα κι από πάνω

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.