Μπορεί να είναι μια φυσική λειτουργία του οργανισμού, αλλά η αλήθεια είναι ότι, ειδικά το καλοκαίρι, ο ιδρώτας μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ενοχλητικός ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψιν τα αντιαισθητικά αποτελέσματα του στην εμφάνιση σας.

Στην πραγματικότητα, ο ιδρώτας είναι μια φυσική αντίδραση του οργανισμού απέναντι στη ζέστη προκειμένου το σώμα μας να μάς δροσίσει. Και εντάξει υπάρχουν φορές που είναι ανεκτός όπως όταν είσαι στην παραλία (βουτάς και τελείωσε η υπόθεση) ή και σέξι. Σύμφωνοι. Δεν υπάρχει τίποτα όμορφο όμως στο να έχετε βγει για μια βόλτα ή ακόμα χειρότερα να είστε καθοδόν για το ραντεβού και να νιώθετε τους καταρράκτες του Νιαγάρα να τρέχουν στην πλάτη σας, κάτω από τις μασχάλες και πάνω στους κροτάφους σας. Τι μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε την υπερβολική εφίδρωση;

1. Αποφύγετε τα καυτερά

Όπως επίσης και τις επεξεργασμένες τροφές. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή ζάχαρη επιδεινώνει την κατάσταση.

2. Περιορίστε το κάπνισμα

Η νικοτίνη προκαλεί στο σώμα μας την απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης, μιας χημικής ουσίας που διεγείρει τους ιδρωτοποιούς αδένε.

3. Μειώστε τους καφέδες

Η καφεΐνη ενεργοποιεί το κεντρικό νευρικό σύστημα και δραστηριοποιεί τους ιδρωτοποιούς αδένες.

4. Πείτε όχι στο δεύτερο ποτό

Το αλκοόλ οδηγεί σε αγγειοδιαστολή, μια διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων, η οποία μεταφέρει θερμότητα στην επιφάνεια του δέρματος.

5. Φάτε σταφύλια

Αν και δεν έχει έρθει ακόμα η εποχή τους, αξίζει να γνωρίζετε από τώρα ότι, πρόκειται για ένα φρούτο με φυσικά αντιοξειδωτικά που εξισορροπούν τη θερμοκρασία του σώματος.

6. Πιείτε ξύδι

Κι ας μην έχετε νεύρα (αστειευόμαστε). Δύο κ.γ. ξύδι μαζί με μια κ.γ. μηλόξυδο, 3 φορές την ημέρα, μισή ώρα πριν το γεύμα σας καταστέλλουν το φαινόμενο της υπερβολικής εφίδρωσης. Δοκιμάστε το και θα δείτε.

7. Χρησιμοποιήστε το πράσινο τσάι ή το χαμομήλι αλλιώς

Βυθίστε σακουλάκια από πράσινο τσάι ή χαμομήλι σε χλιαρό νερό και και τοποθετήσετε τα για λίγα λεπτά στις περιοχές που είναι επιρρεπείς στον ιδρώτα. Με τις αντιβακτηριδιακές τους ιδιότητες, είναι μια πολύ καλή φυσική θεραπεία για την έντονη εφίδρωση.

8. Πριν φορέσετε το αποσμητικό φροντίστε να έχετε στεγνώσει πολύ καλά την περιοχή στις μασχάλες σας.

9. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο

Αβοκάντο, μήλα, μπρόκολο, μπανάνες, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηροί καρποί, πατάτες είναι μερικές από αυτές. Δεδομένου ότι ο ιδρώτας προκαλείται (και) εξαιτίας της έλλειψης μαγνησίου στον οργανισμό, ενισχύστε τη διατροφή σας σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα μαγνησίου για να εξισορροπήσετε την κατάσταση. Ποιες είναι αυτές;

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.