Στον Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει ο ΔΟΛ, αφού κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά μεταξύ τεσσάρων διεκδικητών.

Η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε προσφορά 22.892.600 ευρώ, την υψηλότερη από τις άλλες εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές, δηλαδή τον Ιβάν Σαββίδη, την κυπριακή εταιρεία Vegata και την εταιρεία Centric του Ροδόλφου Οντόνι.


Οι προσφορές που κατατέθηκαν για τον ΔΟΛ 

  • Αlter Εgo (Βαγγέλης Μαρινάκης) 22.892.600 ευρώ

Εγγυητικές 12+5+9

  • Vegata holdings (Κυπριακή εταιρεία) 21.000.000 ευρώ

Εγγυητικές 10+5+5+1

  • Dimera (Ιβάν Σαββίδης) 11.926.000 ευρώ

Εγγυητικές 7,1+226.000+600.000+1+1+1+1

  • NewMile 100.000 ευρώ

Οι προσφορές για τα ακίνητα του ΔΟΛ

  • Αlpha Βank 3.780.000 ευρώ
  • Linder Σαντορίνη 3.001.000 ευρώ
  • Νew Mile 100.000 ευρώ

Στην αίθουσα που έκανε τις συσκέψεις ο Λαμπράκης
Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στον 6ο όροφο του κτιρίου του ΔΟΛ, στην αίθουσα που έκανε τις συσκέψεις ο Χρήστος Λαμπράκης και στη συνέχεια ο Σταύρος Ψυχάρης. Ήταν η αίθουσα που υποδέχονταν τα στελέχη του ΔΟΛ τους πολιτικούς. Σήμερα στη συγκεκριμένη αίθουσα ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι των εταιρειών που επιθυμούσαν να καταθέσουν προσφορά, οι εκπρόσωποι του νομικού γραφείου που είχε αναλάβει τη διαδικασία, καθώς και όποιος άλλος το επιθυμούσε, γι’ αυτό και ήταν έντονη η παρουσία εργαζομένων του ΔΟΛ.

Στις 12:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης». Οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν πέντε για τους τίτλους και τρεις για τα ακίνητα.


Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: μία για το τμήμα των τίτλων (κατηγορία Β) και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων (κατηγορία Α).

Εκτός από τις τέσσερις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το κομμάτι των τίτλων υπήρξε και μία πέμπτη προσφορά της τάξεως των 3 ευρώ από έναν εργαζόμενο του ΔΟΛ με το επώνυμο Καραμήτσας.

O διαγωνισμός για τον ΔΟΛ δεν αφορά μόνο την τύχη του οργανισμού, αλλά θα φέρει μεγάλες ανατροπές στον χάρτη των μίντια. Ο πλειοδότης Βαγγέλης Μαρινάκης θα αποκτήσει εκτός από τις ιστορικές εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα», το 22,11% των μετοχών του Mega, τις ιστοσελίδες in,gr, vima.gr και nea.gr, τον ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα FM το 50% των μετοχών της IRIS Εκτυπωτική και τέλος το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ.

Η δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε η εταρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.