Υπογράφηκε από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η υπουργική απόφαση με την οποία ρυθμίζονται τα χρέη των φορολούμενων σε δόσεις και χωρίς προσαυξήσεις για τις περιοχές του Δήμου Ναυπάκτου και το Μεσολλόγι που επλήγησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, μετά από αίτηση του οφειλέτη ρυθμίζονται σε δώδεκα δόσεις και χωρίς τις προσαυξήσεις οι οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων  που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις Δημοτικές Ενότητες Ναυπάκτου, Αντιρρίου και Χάλκειας του Δήμου Ναυπακτίας της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας στον Δήμο ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, οι οποίες κηρύχτηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν στις  22.10.2016.

Η ρύθμιση αφορά χρέη τα οποία ήταν ληξιπρόθεσμα μέχρι την έκδοση της Απόφασης Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1159/31.10.2016 (ΦΕΚ 3600 Β’/4.11.2016) και η είσπραξή τους ανεστάλη με την παράγραφο 2 της ανωτέρω απόφασης. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι τις 30.6.2017.

Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται μέχρι την 30.6.2017 και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.