Για να διαβάζετε αυτές τις γραμμές σημαίνει ότι όχι μόνο έχετε μπει σε διαδικασία να βελτιώσετε την εμφάνιση σας, αλλά ότι είστε αποφασισμένη να πετύχετε. Αρχικά σας συγχαίρουμε (!). Για να μην πέσετε όμως στην παγίδα που πέφτουν οι περισσότεροι, συνεχίστε να διαβάζετε.

Ξέρουμε πόση δύναμη θέλει να προσπεράσετε εκείνο το κομμάτι πίτσα που σας κοιτάει αχνιστό μέσα από το κουτί. Σήμερα μαζευτήκαμε εδώ για να σας πούμε ότι δεν χρειάζεται. Ω ναι.

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο, Leslie Langevin, το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν κάνουν δίαιτα είναι ότι αποκλείουν συγκεκριμένες τροφές (ή ομάδες τροφών) από τη διατροφή τους. Το να περιορίσετε το διαιτολόγιο σας σε προϊόντα light ή πρωτεϊνούχα ροφήματα, κόβοντας π.χ. τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά δεν έχει αποτελέσματα, παρά μόνο βραχυπρόθεσμα. Κι αυτό, γιατί πως εξηγεί η Δρ. Langevin, με το που επανεντάξετε στη διατροφή σας όλα όσα στερηθήκατε, όπως κέικ, παγωτό, αλκοόλ, μακαρόνια, ο αριθμός στη ζυγαριά, αργά ή γρήγορα, θα ανέβει και πάλι. Και μαζί με τα κιλά, θα επιστρέψουν οι λιγούρες, αλλά και η στιγμές υπερφαγίας.

 

Με άλλα λόγια, η διατροφή δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Για να τρώτε υγιεινά δεν χρειάζεται να «κόψετε μαχαίρι» γαλακτοκομικά, αλκοόλ, καφείνη, ζάχαρη, γλουτένη ή οτιδήποτε άλλο έχετε διαβάσει κατά καιρούς ότι παχαίνει και να τρέφεστε αποκλειστικά με σαλάτες και ψητά. «Υγιεινή διατροφή σημαίνει “Τρώω τα πάντα, αλλά συνειδητά”», προσθέτει η Δρ.Langevin.

Μάλιστα προτείνει τον κανόνα 80/20 ο οποίος, πρακτικά, σημαίνει να τρώτε υγιεινές, μη επεξεργασμένες τροφές κατά 80% και να αφήνετε το υπόλοιπο 20% για τυχόν «παρασπονδίες», όπως τη στιγμή που είδατε και λιγουρευτήκατε κάτι. Και αν υποθέσουμε ότι είστε συνεπείς στα τρία βασικά γεύματα της ημέρας (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), σύμφωνα με αυτό το πλάνο έχετε την ευχέρεια να ενδώσετε σε πειρασμούς 2 φορές την εβδομάδα. Pas mal!

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.