Συχνά μπαίνετε στην κουζίνα σας με το αίσθημα της πείνας να σας ταλαιπωρεί έπειτα από μια κουραστική ημέρα. Ανοίγετε τα ντουλάπια και το ψυγείο, βρίσκετε μερικά υλικά που σας αρέσουν οπτικά και γευστικά και αποφασίζετε να τα συνδυάσετε για να φτιάξετε μια γρήγορη συνταγή – δικής σας έμπνευσης -προκειμένου να απαλλαγείτε από τη «διαμαρτυρία» που έχει ξεκινήσει το στομάχι.

Ωστόσο, το «πάντρεμα» των τροφών που επιλέγετε δεν είναι πάντοτε το πιο σωστό και ωφέλιμο για τη σιλουέτα και κυρίως για την καλή λειτουργία του οργανισμού σας.

Η σπουδαιότητα των συνδυασμών των τροφών έγκειται στο γεγονός, ότι όταν τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν σε αυτές αφομοιώνονται όπως πρέπει, τότε η κατανάλωση τους βελτιώνει την πέψη, βοηθά στην απώλεια βάρους, ακόμα και στην καλή ψυχολογική διάθεση, ενώ αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε οι τροφές λειτουργούν «ανταγωνιστικά» μεταξύ τους.

Μια από αυτές που μπαίνουν στο πιάτο σας χάρη στον ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας που απαιτεί και θα πρέπει να την προσέξετε είναι το ρύζι.

Το ρύζι περιέχει μεγάλο ποσοστό από απλούς και σύνθετους υδατάνθρακες. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να συνδυάζεται με όσπρια ( φασόλια ή φακές), προκειμένου να μπορέσετε να κρατήσετε το σάκχαρό σας σταθερό και να μην νιώσετε πείνα και πάλι αργότερα.

 

Ακόμη, το ρύζι αποτελεί πηγή πρωτεΐνης χαμηλής βιολογικής αξίας. Αυτό σημαίνει, ότι δεν περιέχει όλα τα αμινοξέα που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, με τη λυσίνη να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά. Ετσι, θα πρέπει να καταναλώνεται με όσπρια, γιατί αυτά περιέχουν το παραπάνω αμινοξύ και τότε συμπληρώνεται όλο το φάσμα των απαραίτητων για τον οργανισμό αμινοξέων, ενώ το συγκεκριμένο γεύμα είναι και άριστη πηγή φυτικών ινών και βιταμινών του συμπλέγματος Β.

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.