Εκρηξη σημειώθηκε στη συμβολή  των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμό του Λουκά Παπαδήμου, του αστυνομικού φρουρού και του οδηγού του.

Ο υπουργός Νίκος Τόσκας ενημερώνει αυτή την ώρα τους υπουργούς της κυβέρνησης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μεταβαίνει στον Ευαγγελισμό.

Στο νοσοκομείο βρίσκεται ήδη ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Μητσοτάκης: Οι δράστες εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας

Eχθρούς της πατρίδας και της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει σε δήλωσή του τους δράστες της επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας».

«Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο & στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του. Πλήγμα στην δημοκρατία τέτοιες ενέργειες», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Παππάς για το περιστατικό.

«Αποτροπιασμός και καταδίκη για την άνανδρη, δολοφονική επίθεση κατά του Προέδρου της Ακαδημίας Ι. Παπαδήμου. Θερμές ευχές να πάνε όλα καλά», σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Τη συμπαράστασή του στον Λουκά Παπαδήμο εκφράζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι «εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά και αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία».

Πώς έγινε η έκρηξη

Η περιοχή στην οδό Μάρνη έχει αποκλειστεί, σπεύδουν δυνάμεις της αστυνομίας, με κλιμάκιο του ΤΕΕΜ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό και ο πρώην πρωθυπουργός είναι τραυματισμένος στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια. Αλλες πληροφορίες θέλουν τον Λουκά Παπαδήμο να έχει εισαχθεί στο χειρουργείο σε κρίσιμη κατάσταση και να έχει διασωληνωθεί.


Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο φάκελο στο εσωτερικό του οχήματος όπου επέβαινε ο κ. Παπαδήμος.

Φαίνεται ότι ο Λουκάς Παπαδήμος άνοιξε τον φάκελο μέσα στον οποίο υπήρχε ο παγιδευμένος εκρηκτικός μηχανισμός. Ηταν καθισμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ενώ ο αστυνομικός βρισκόταν στο μπροστινό κάθισμα. Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι ότι τα τζάμια του αυτοκινήτου που είναι αλεξίσφαιρα ράγισαν, άνοιξαν οι αερόσακοι και βγήκε καπνός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida χωρίς να το αντιληφθεί κανείς πέρασε ο φάκελος στην αλληλογραφία του Λουκά Παπαδήμου και τον άνοιξε εν κινήσει, μέσα στο αυτοκίνητο. Πίσω από το όχημα του κ. Παπαδήμου ακολουθούσε συνοδευτικό της αστυνομίας.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο. Διακρίνεται καθαρά, το αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου.

iefimerida

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου

“Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός»”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» για την κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου και προσθέτει:
“Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι συνοδοί του έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.