Έπρεπε να επιστρέψει στα μέρη του για να επιστρέψει και στα μεγάλα άλματα ο Μίλτος Τεντόγλου που ξεκίνησε τον ανοιχτό στίβο εντυπωσιακά.

Η δεύτερη ημέρα του διασυλλογικού πρωταθλήματος έγινε σήμερα σε πόλεις της χώρας. Στους αγώνες συμμετείχαν αρκετοί αθλητές  και σε πολλές περιπτώσεις σημειώθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις.

Αγωνιστική δράση είχε σήμερα σε Αγιο Κοσμά, Τρίπολη, Τρίκαλα, Κατερίνη και στην Κρήτη, όπου έγιναν τα αγωνίσματα της πρώτης ημέρας, που είχαν αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου (ΓΕ Γρεβενών) ήταν ένα από τα πρόσωπα, που ξεχώρισαν στη διάρκεια του διασυλλογικού πρωταθλήματος. Ο έφηβος άλτης του μήκους δεν ενοχλήθηκε από την υψηλή για τα δεδομένα της εποχής θερμοκρασία και την άπνοια, που επικρατούσε στα Τρίκαλα και στο δεύτερο άλμα του “προσγειώθηκε” στα 7,97 μέτρα. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έκανε τρία μόλις άλματα και έδειξε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και σε θέση να κυνηγήσει πολύ καλές επιδόσεις. Ο νεαρός θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στα “Χανιά 2017” εκεί όπου αναμένεται να επιδιώξει το πρώτο άλμα της χρονιάς πάνω από τα 8,00 μέτρα.

Ο Γρεβενιώτης αθλητής, πραγματοποίησε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του με το  7.97μ. Είναι η τέταρτη φορά που ξεπερνά το 7.90μ. στην καριέρα του καθώς έχει κάνει άλματα και στο 7.90μ. (πανελλήνιο, Πάτρα), 7.91μ. (παγκόσμιο, Μπίντγκοτζ) και 8.19μ. (Παπαφλέσσεια), όλα το 2016.

Με το 7.97μ. ο Μίλτος πέρασε όλους τους Κουβανούς στην παγκόσμια κατάταξη και βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ αυτή τη στιγμή είναι και ο κορυφαίος Ευρωπαίος στην κατηγορία των Κ20.


Η παγκόσμια κατάταξη στους Κ20
1. Τζαμάρι Γουόρντ (ΗΠΑ, 1998) 8.13μ.
2. Γιουχάο Σι (Κίνα, 1998) 8.01μ.
3. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα, 1998) 7.97μ.
4. Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα, 1998) 7.95μ.
5. Μαικέλ Μασό (Κούβα, 1999) 7.93μ.

Ελεονώρα Ρωσιάδου , segas.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.