Η μοναξιά των άνδρες περιγράφεται από τους ειδικούς ως μια «σιωπηλή επιδημία».

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στη Βρετανία οκτώ εκάτ. άνδρες νοιώθουν μόνοι, τουλάχιστον μια φόρα την εβδομάδα.

Η εν λόγω έρευνα διεξήχθη από την Jo Cox Commision on Loneliness και οι συμμετέχοντες ήταν 1.200 Βρετανοί άνδρες.

Από την ίδια έρευνα προέκυψε πως το 11% των ανδρών υποστηρίζουν ότι νοιώθουν μοναξιά σε καθημερινή βάση, ενώ το 10% προτιμούν να κρατούν τη μοναξιά τους κρυφή.

Το 35% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως η μοναξιά τους κάνει δυστυχισμένους, και 9% αποκάλυψαν πως δεν έχουν καθόλου φίλους.

Οσο για το ποια είναι η ηλικία στην οποία η μοναξιά χτυπάει κόκκινο; Η έρευνα έδειξε τα 35. Σε αυτή την ηλικία οι άνδρες  δήλωσαν ότι νοιώθουν πιο ευάλωτοι και απομονωμένοι από ποτέ.

Οι άνθρωποι που δήλωσαν πως συχνά νοιώθουν μοναξιά, υπογράμμισαν πως οι κύριες αιτίες που τους προκαλούνται αυτά τα συναισθήματα είναι η απομάκρυνση από φίλους και την οικογένεια (18%), ο ερωτικός χωρισμός (17%), η ανεργία (17%), και ο θάνατος μελών της οικογένειας ή στενών φίλων (17%).

Περίπου το ένα τέταρτο από τους άνδρες ηλικίας από 65 μέχρι 69 δήλωσαν πως η συνταξιοδότηση τους, τους έχει κάνει να νοιώθουν περισσότερη μοναξιά.

«Η μοναξιά είναι μια σιωπηλή επιδημία που είναι κρυμμένη μέσα σε κάθε οικογένεια και κοινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και μπορεί να επηρεάσει καθέναν από εμάς, ανά πάσα στιγμή» δήλωσε ο Rachel Reeves, που είναι επικεφαλής της Επιτροπής που διεξήγαγε την έρευνα.

«Τον επόμενο μήνα θα εξετάσουμε και θα μελετήσουμε πως και γιατί οι άνδρες βιώνουν την μοναξιά και κυρίως, θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε τους τρόπους και τα βήματα με τα οποία κανείς μπορεί να την αντιμετωπίσει».

Μάλιστα, η ίδια έρευνα αναφέρει πως μέχρι το 2030 αναμένεται να υπάρχουν 1.5 εκατομμύρια άνδρες στην Αγγλία και την Ουαλία που θα ζουν μόνοι και επομένως, ευελπιστεί πως μέσα από αυτές τις συζητήσεις γύρω από το θέμα της μοναξιάς, θα μπορέσει να ανοίξει δρόμους για την καταπολέμηση της.

«Σήμερα καλούμε το κοινό, της επιχειρήσεις και το κράτος να σκεφτούν και να εξετάσουν τι άλλο θα μπορούσε να γίνει στην κοινωνία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα»

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.