Είναι ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του λεγόμενου comfort food, του φαγητού που έφτιαχνε η μαμά σου τις Κυριακές όταν μαζευόσασταν όλοι μαζί στο σπίτι.

Το ψητό κοτόπουλο στο φούρνο, συνοδευόμενο πάντα από πατατούλες, έχει μια πολύ χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση. Αυτή της οικειότητας.


Το έχουμε φτιάξει με πολλές παραλλαγές, ωστόσο η κλασική του συνταγή παραμένει στην καρδιά μας.
Υπάρχει όμως ένα μυστικό συστατικό, το οποίο δεν αλλοιώνει την αυθεντική συνταγή. Αλλά την απογειώνει.

Πρόκειται για τον κουρκουμά. Μια ρίζα με καφέ φλούδα που όταν την ανοίξεις αποκαλύπτεται μια φωτεινή κίτρινο-πορτοκαλί σάρκα στο εσωτερικό της. Καλλιεργείται εδώ και 5.000 χρόνια, κυρίως στις τροπικές περιοχές της Ασίας, ενώ τον 13ο αιώνα, οι Άραβες έμποροι έφεραν τον κουρκουμά στις δυτικές χώρες. Σήμερα, ο κουρκουμάς κυκλοφορεί σε σκόνη σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Μια εύκολη συνταγή για κοτόπουλο που θα το θυμάσαι πάντα:

1 κοτόπουλο
κουρκουμάς
ελαιόλαδο
λίγη πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι
λίγη ρίγανη


Αλείψτε το κοτόπουλο με λίγο εκαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και πάπρικα και ψήστε το στους 180 βαθμούς. Λίγο πριν το βγάλετε από το φούρνο προσθέστε το λεμόνι και τη ρίγανη.

bovary

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.