Μπορεί όσο είναι βασίλισσα να έχει δει 13 Πρωθυπουργούς να φεύγουν και να έρχονται, αλλά αυτές οι εκλογές θα είναι απ΄ότι φαίνεται οι πιο κουραστικές για την βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς της χαλάνε εντελώς τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η Bασίλισσα, λοιπόν, απ΄ότι φαίνεται δεν θα βρεθεί σε όσα garten party επιθυμούσε, λόγω των πρόωρων εκλογών της Βρετανίας στις 8 Ιουνίου, ενώ η ίδια ήδη έχει ακυρώσει την τιμητική βράβευση των ιπποτών του τάγματος Garner, έτσι ώστε η ίδια να παρευρεθεί στο Κοινοβούλιο.

Έτσι, 11 μέρες μετά τις εκλογές της Βρετανίας, η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Δούκας του Εδιμβούργου θα επισκεφτούν το Βρετανικό Κοινοβούλιο, για να υποδεχθούν τον νέο Πρωθυπουργό, φορώντας μάλιστα και κανονικά ρούχα και όχι την παραδοσιακή ναυτική στολή και την κορώνα όπως συνήθιζαν να κάνουν την ημέρα της βράβευσης του τάγματος.

Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 1974, όταν είχαν γίνει δεύτερες σερί εκλογές, με το Χάρολντ Γουίλσον να αναλαμβάνει Πρωθυπουργός.

Μάλιστα, το παλάτι έβγαλε και ειδική ανακοίνωση για την αλλαγή,αναφέροντας:

«Για να μπορέσει η Αυτού Μεγαλειότητα να παραστεί στην υποστήριξη της κοινοβουλευτικής και συνταγματικής διαδικασίας, το πρόγραμμα δεσμεύσεων της Βασίλισσας έχει αναθεωρηθεί.
Ως αποτέλεσμα, η ετήσια υπηρεσία για το Τάγμα της Garter, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου, ακυρώθηκε. Oι ιππότες της Garter και όσοι θα παρακολουθούσαν την τελετή έχουν ενημερωθεί».

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.