Την πώληση του 30% έως 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ,

αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς, αλλά και περικοπές στα επιδόματα φέρνει η νέα συμφωνία στην οποία κατέληξε χθες η κυβέρνηση μαζί με τους επικεφαλής των θεσμών.

Ειδικότερα όσον αφορά στη ΔΕΗ, προβλέπεται η πώληση του 30% έως 40% των λιγνιτικών της μονάδων. Παράλληλα, το 17% του μετοχικού της κεφαλαίου θα πωληθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Από την άλλη, στην αγορά, θα επεκταθεί και άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Αλλαγές όμως επιφυλάσσονται και για τα φαρμακεία, καθώς τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα πωλούνται και εκτός αυτών.


Οσον αφορά στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, στο περιθώριο εγκαινίων Κέντρου Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών στην Πατησίων στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Αθήνα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση διαφωνούσε αλλά βλέπει (πια) τα ανοιχτά μαγαζιά της Κυριακές ως εκσυγχρονισμό… «Υπάρχει συμφωνία να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μερικές Κυριακές επιπλέον. Θα ανοίξουν σε τουριστικά μέρη, κυρίως στον δήμο Αθηναίων, στην παραλία από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένες περιοχές του Πειραιά και στον δήμο Θεσσαλονίκης και γύρω γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος», τόνισε. Όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε αν συμφωνεί η κυβέρνηση με το μέτρο, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε: «Φυσικά διαφωνούσαμε αλλά είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό σαν εκσυγχρονισμό».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.