Ο ιδρυτής της Amazon, Τζέφ Μπέζος, είναι πιθανόν να κερδίσει τον Μπιλ Γκέιτς στην κούρσα για τον τίτλο του πρώτου ανθρώπου που η περιουσία του θα φτάσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Τη στιγμή που η περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων στη Γη έχει αυξηθεί κατά 11% από το 2009, ο Μπιλ Γκέιτς έχει 87 δισ. δολάρια, ποσό το οποίο τον καθιστά τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Ωστόσο, το Bloomberg αναφέρει πως ο Τζέφ Μπέζος κατάφερε για πρώτη φορά να περάσει το όριο των 80 δισ. δολαρίων χάρη σε κάποιες χρηματιστηριακές συναλλαγές και έτσι τώρα βρίσκεται μόνο 5 δισ. πίσω από τον ιδιοκτήτη της Microsoft.

Η περιουσία και των δύο επιχειρηματιών βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε πλήρη ανοδική πορεία. Ενδεικτικό είναι ότι η περιουσία του Τζέφ Μπέζος έχει ανέβει κατά 65 δισ. μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια.


Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε η Oxfam, ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο Μπέζος θα καταφέρει να περάσει τον Γκέιτς στην κούρσα του τρισεκατομμυρίου είναι το γεγονός ότι ο τελευταίος έχει ήδη δώσει πολλά από τα χρήματά του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γκέιτς έχει δωρήσει συνολικά 30 δισ. στη φιλανθρωπική οργάνωση που έχει ιδρύσει ο ίδιος, ονόματι Bill & Melinda Gates Foundation, ενώ παράλληλα έχει δώσει άλλα 35 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση καίριων διεθνών ζητημάτων, όπως της φτώχειας και των λοιμών.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.