Σε κατάρρευση των μεγάλων προσδοκιών που είχε η κυβερνητική πλειοψηφία οδηγούν καθημερινά οι συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής.

Στη σημερινή συνεδρίαση τα μέλη της παραδέχθηκαν και επισήμως ότι υπάρχει εξάλειψη του αξιόποινου για το  αδίκημα της απιστίας, λόγω παραγραφής και έτσι επιτροπή δεν πρόκειται να το εξετάσει. Οσον αφορά το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος με επίσημη ανακοίνωση τα μέλη της επιτροπής αναφέρουν ότι «η επιτροπή      αποφάσισε ότι πρέπει να εξεταστεί η αρμοδιότητα της Επιτροπής να διερευνήσει, εάν διαπιστώνονται ενδείξεις για διάπραξη εκ μέρους του πρώην Υπουργού κ. Ιωάννη Παπαντωνίου του εγκλήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατά την άσκηση των Υπουργικών του καθηκόντων.

Η διερεύνηση θα γίνει με τον ταχύτερο δυνατό, στο πλαίσιο του κράτους δικαίου τρόπο, ώστε ακόμη και σε περίπτωση αναρμοδιότητας, να γίνει τάχιστα παραπομπή στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης».

Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου υπέγραψαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων εκτός από τον Ανδρέα Λοβέρδο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος βγαίνοντας από την επιτροπή δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί φύλλο συκής γιατί ντρέπεται να πει ότι πρέπει να κλείσει τώρα η επιτροπή.

Από την άλλη και βουλευτές της ΝΔ σχολίαζαν ότι η διαχείριση της όλης υπόθεσής από το ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά λειτουργεί σαν έξοδο διαφυγής προκειμένου να μην αναγκαστεί η κυβερνητική πλειοψηφία να βρεθεί εντελώς εκτεθειμένη με βάση την απόφαση που πήρε η ολομέλεια της Βουλής πριν από λίγες εβδομάδες.

Ωστόσο άλλοι βουλευτές της ΝΔ αν και ανέφεραν ότι το πιθανότερο είναι η αναρμοδιότητά της επιτροπής ως προς το ξέπλυμα, πρόσθεταν πως θα πρέπει να γίνουν κάποιες συνεδριάσεις προκειμένου η επιτροπή να ψάξει αν έγινε το  αδίκημα του ξεπλύματος και αν έγινε ποτέ, εάν δηλαδή έγινε κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας του κυρίου Παπαντωνίου.

Εάν συνέβη το τελευταίο πιθανότατα τότε κατά μια νομική ερμηνεία η επιτροπή να έχει τη δυνατότητα να ψάξει το αδίκημα του ξεπλύματος.

Επίσης στους βουλευτές της αντιπολίτευσης υπάρχει η υποψία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποιο κρυφό χαρτί που αφορά λογαριασμούς του κυρίου Παπαντωνίου για το θέμα του ξεπλύματος και πιθανόν περιμένει να αποχωρήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλοντας ως φιάσκο τη διαδικασία στην επιτροπή και στη συνέχεια να εμφανίσει αυτά τα στοιχεία για να καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σειρά του τα υπόλοιπα κόμματα.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.