Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού κι Εφηβικού Βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, η Δημόσια Κεντρική  Βιβλιοθήκη Γρεβενών, αφιέρωσε 4 ημέρες δράσεων με θέμα το Βιβλίο.

Σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης τις πρωινές ώρες,  αλλά και με ανοιχτό  κάλεσμα τις απογευματινές,  στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης, κορυφώθηκαν με επιτυχία οι δραστηριότητες.

Τα παιδιά απόλαυσαν τις αναγνώσεις των βιβλίων, ταξίδεψαν στον μαγικό τους κόσμο, ονειροπόλησαν κι εμπνεύστηκαν απ΄ τις ιστορίες τους.

Δημιούργησαν  όμορφες εικόνες από τη φαντασία τους κι έδεσαν τις δημιουργίες τους σε ένα κανονικό βιβλίο με τη μέθοδο της Βιβλιοδεσίας. Οι μαθητές έγιναν παραγωγοί πρωτότυπων εργασιών. Το δέσιμό των ιστοριών έγινε  με απλά κι αυτοσχέδια μέσα, κατανοώντας βήμα βήμα την τέχνη της βιβλιοδεσίας.

Επίσης, έφτιαξαν δύο υπέροχους πίνακες αντιθέσεων με θέμα την αξία της φιλαναγνωσίας στη ζωή μας. Με έντονα και  χαρούμενα χρώματα, αποτύπωσαν τη ζωή τους με τα βιβλία και αντίθετα με μουντά και σκούρα χρώματα, αποτύπωσαν τη ζωή τους χωρίς αυτά.

Ακόμη, γνώρισαν   ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό δέντρο, που στα κλαδιά του κρέμονταν βιβλία.  Απόλαυσαν  την ιστορία του, που  τους  ενστάλαξε την ιδέα και  παίζοντας με τις λέξεις, δημιούργησαν  όμορφα ποιήματα για το βιβλίο, τις βιβλιοθήκες , τους συγγραφείς και τους ήρωές τους. Ζωγράφισαν ένα  δυνατό  κι όμορφο δέντρο, που στα κλαδιά του κόλλησαν τους όμορφους στίχους που δημιούργησαν.

Τέλος, έμαθαν  για τη ζωή, τις σκέψεις, τα όνειρα  και το έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Με πρωταγωνιστές τους ήρωες των παραμυθιών του, έφτιαξαν ένα διασκεδαστικό κι ευφάνταστο  κόμικς.  Υπέροχοι κι αστείοι διάλογοι, μεταξύ των ηρώων και του δημιουργού, στόλισαν την έμπνευσή τους.

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά με μεγάλη προθυμία κι ενδιαφέρον κι απόλαυσαν τις δημιουργίες τους. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις εκπαιδευτικούς: την κα Ιωάννα Παπαδημητρίου από το 7ο Δημοτικό Σχολείο και την κα Παναγιώτα Ντάγκα από το 3ο Δημοτικό Σχολείο που συνόδευσαν τους μαθητές και με τη δική τους συμβολή έγιναν ιδιαίτερα όμορφες και επιτυχημένες οι δράσεις μας.

Επίσης ευχαριστούμε από καρδιάς, για μία ακόμη φορά, τις γλυκύτατες εθελόντριες παιδαγωγούς: την κα Ιουλία Πλιάτσικα  και την κα Έλενα Τσαρσιώτη, που με ακούραστο ενδιαφέρον και ζήλο, αποτελούν ένα ξεχωριστό μοναδικό συνδετικό κρίκο στην αμοιβαία προσπάθειά μας και   στηρίζουν  με αγάπη τις δράσεις της Βιβλιοθήκης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.