Ένα από τα πιο ανθεκτικά στον χρόνο «επιχειρηματικά όνειρα» τηςΕλλάδας, η παραγωγή αυτοκινήτου, έχει όπως φαίνεται οριστικά μετακομίσει στην γείτονα Τουρκία…

Σύμφωνα με της ανακοινώσεις της Τουρκικής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, το 2016 ήταν μια χρυσή χρονιά για την παραγωγή αυτοκινήτων στην χώρα, καθώς σημείωσε άνοδο της τάξεως του 16% σε σχέση με το 2014, φθάνοντας στο 1,4 εκατομμύριο μονάδες.

Εξίσου σημαντική ήταν και η αύξηση των εξαγωγών οι οποίες ανέβηκαν κατά 12% φθάνοντας τις 992.000 μονάδες. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Kudret Önen δήλωσε ότι αυτή η άνοδος προέρχεται από τις μεγάλες επενδύσεις που έχουν γίνει στον τομέα τα τελευταία χρόνια.

Παρά το γεγονός των προβλημάτων που προέκυψαν από την υποχώρηση του ευρώ σε σχέση με το δολάριο, η άνοδος ήταν σημαντική και σε ότι αφορά τα κέρδη, καθιστώντας τον τομέα του αυτοκινήτου την πιο επικερδή εξαγωγική δραστηριότητα της Τουρκίας, κατέχοντας το 15% των συνολικών της εξαγωγών.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η χώρα έχει πλέον δυνατότητα ετήσιας παραγωγής κοντά στο 1,7 εκατομμύρια μονάδες, οι οποίες θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια χάρη στις νέες επενδύσεις στον τομέα.

Η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης σε παραγωγή ελαφρών επαγγελματικών καθώς οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μεταφέρει εκεί την παραγωγή τους, και είναι και η 9η δύναμη στην Ευρώπη σε όλες τις κατηγορίες για τους πρώτους εννέα μήνες του 2015.

Στην Τουρκία κατασκευάζουν τα αυτοκίνητα τους, που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα οι Toyota, Fiat, Hyundai, κα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ…

 

TURKISH+CAR+INDUSTRY-1a

 

 

 

 

 

 

 

newsauto

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.