Το ΝΑΤΟ είναι μια «ασπίδα για την διεθνή ειρήνη» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, κάνοντας σαφή στροφή σε σχέση με τη στάση που είχε τηρήσει έναντι του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

Ο Τραμπ, ο οποίος είχε προκαλέσει ανησυχίες στην Ευρώπη χαρακτηρίζοντας «παρωχημένο» το ΝΑΤΟ, δήλωσε σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι«πλέον δεν είναι παρωχημένο, τονίζοντας όμως ότι τα κράτη μέλη πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες.

Δήλωσα ότι ήταν παρωχημένο. Δεν είναι πλέον παρωχημένο», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως το ΝΑΤΟ προσαρμόζεται στην ευρύτερη επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη της Συμμαχίας για την στήριξη τους στην απόφαση των ΗΠΑ να εκτοξεύσουν 59 πυραύλους πλεύσης Τόμαχοκ εναντίον συριακού αεροδρομίου, ως απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα που εξαπέλυσε ο Ασαντ. Ο Τραμπ δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλος στον συριακό πόλεμο. Ας σημειωθεί ότι ο αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη κάνει στροφή 180 μοιρών στο θέμα της τύχης του Ασαντ: ενώ έλεγε ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα για τις ΗΠΑ η απομάκρυνση του Σύρου προέδρου, τώρα δηλώνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή με τον Ασαντ.

Από την πλευρά του ο Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι είχε μια εξαιρετική και παραγωγική συνάντηση με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.