Οι φορολογικές επιβαρύνσεις που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο τουριστικό προϊόν, καθώς και η απουσία επενδυτικού πλαισίου έχουν μειώσει την ανταγωνιστικόττηα του ελληνικού τουρισμού, επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία.

Με αφορμή την οριστικοποίηση των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας για τα έσοδα από τον τουρισμό, ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας, δήλωσε σχετικά:

«Όπως προκύπτει από τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα έσοδα από τον τουρισμό το 2016 σημείωσαν πτώση κατά 6,5%.

Σε απόλυτους αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε μείωση των εσόδων κατά 919.000.000 ευρώ.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να διαβάζει τους αριθμούς, όπως τη συμφέρουν.

Δεν αντιλαμβάνεται ότι το πρόσημο κάθε χρονιάς στον τουρισμό, δεν το διαμορφώνει η δική της ”δημιουργική” λογιστική στα νούμερα των αφίξεων, αλλά τα έσοδα.

Οι φορολογικές επιβαρύνσεις που επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο τουριστικό μας προϊόν, καθώς και η απουσία επενδυτικού πλαισίου, έχουν μειώσει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.

Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού.

Ο τουρισμός δεν μπορεί να κινείται για πολύ καιρό ακόμα με την κεκτημένη ταχύτητα των προηγούμενων χρόνων και με τον αυτόματο πιλότο.

Στον τουρισμό δεν υπάρχει χώρος ούτε για ιδεοληψίες ούτε για ιδεοληπτικούς».

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.