Έχετε ποτέ σκεφτεί να φτιάξετε τη δική σας τσάντα; Χρειάζεται αρκετή δουλειά, αλλά αυτό σας δίνει επίσης την ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά σας και να φτιάξετε το δικό σας μοναδικό σχέδιο.

Η Erika είναι μια νεαρή Ισπανίδα που της αρέσει να δημιουργεί τα πάντα με μοναδικούς τρόπους – της ήρθε ακόμη και η ιδέα να φτιάξει μια τσάντα από καπάκια αναψυκτικών! Η διαδικασία φαίνεται περίπλοκη στην αρχή, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλή μόλις καταλάβετε την τεχνική. Έτσι κρατήστε τα καπάκια από τα κουτάκια αναψυκτικών και φτιάξτε τη δική σας τσάντα!

1

Θα χρειαστείτε:

  • 480 καπάκια αναψυκτικών
  • 40 επιπλέον καπάκια για τη λαβή
  • μεταλλικό καλώδιο σε μαύρο  ή ασημί
  • μια μεγάλη βελόνα
  • ψαλίδι
  • μεζούρα

Για την κροσέ βάση:

  • ένα πλαστικό καμβά
  • μαύρο νήμα νάιλον
  • ένα βελονάκι
  • στρογγυλά καρφιά

Τα 480 καπάκια θα χωριστούν σε 12 σειρές από 40 καπάκια το καθένα. Θα ξεκινήσουμε κόβοντας 12 κομμάτια του καλωδίου σε μήκος περίπου 105 εκατοστά το καθένα.

Πάρτε ένα κομμάτι του καλωδίου και περάστε το στη βελόνα.


Στη συνέχεια, τοποθετήστε τρία καπάκια το ένα πάνω στο άλλο, όπως στην παρακάτω εικόνα:

2

Περάστε τη βελόνα και το καλώδιο μέσα από το κατώτερο τμήμα από τα μεσαία καπάκια, και στη συνέχεια μέσα από το άνω τμήμα από το αριστερό καπάκι. Αφήστε λίγο μήκος καλωδίου στο μέγεθος του δείκτη του χεριού σας.

Τώρα περάστε τη βελόνα πάλι μέσα από το άνω τμήμα από τα καπάκια στα δεξιά και στη συνέχεια και πάλι μέσα από το κατώτερο μέρος από τα μεσαία καπάκια. Αν δείτε το βίντεο, θα δείτε ξεκάθαρα πώς γίνεται αυτό.

3

Τώρα προσθέστε ένα τέταρτο καπάκι και περάστε τη βελόνα μέσα από το κάτω μέρος από το νέο καπάκι και, στη συνέχεια, μέσα από το πάνω μέρος από τα καπάκια στο δεξί μέρος. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει το καλώδιο με καπάκια.

4

Τώρα συνδέστε τα δύο τμήματα της αλυσίδας με καπάκια που μόλις δημιουργήσατε. Για να γίνει αυτό, περάστε τα δύο άκρα του καλωδίου στις καρτέλες στην αντίθετη πλευρά, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

5

Δέστε το καλώδιο με διπλό κόμπο και η πρώτη σας σειρά με καπάκια έχει τελειώσει.


Στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου θα κλείσει αυτή η πρώτη σειρά, βάλτε ένα καπάκι κάτω από τη γραμμή και αρχίστε τη δεύτερη σειρά με την ίδια διαδικασία. Συνεχίστε τη γραμμή, στη συνέχεια προσθέστε τα τελευταία καπάκια στη σειρά.

Όταν ολοκληρωθεί και αυτή η σειρά, δέστε το με ένα διπλό κόμπο.

6

Επαναλάβετε τη διαδικασία για ακόμη 10 σειρές και κόψτε το περιττό καλώδιο όταν τελειώσετε.

7

Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

Για την βάση και την κορυφή της τσάντας, θα χρειαστεί κροσέ. Όσοι δεν έχουν ξανασχοληθεί με κροσέ, αυτό το βίντεο θα σας βοηθήσει να πάρετε μια ιδέα.

1

Μπορείτε εναλλακτικά να κλείσετε την βάση ενώνοντας τα καπάκια στην τελευταία σειρά όπως εδώ:

2

Για να ολοκληρώσετε την κορυφή της τσάντας, μπορείτε να πλέξετε 5 εκατοστά κροσέ.

3

Φτιάξτε τη λαβή του τσάντας με μια άλλη σειρά με 40 καπάκια.

4

Και είστε έτοιμοι! Μια μοναδική και πρωτότυπη τσάντα που φτιάξατε μόνοι σας!

 

instabam

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.