Η κόρη και ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ διατηρούν πληθώρα επενδύσεων σε ακίνητα, ενώ αμφότεροι εργάζονται στον Λευκό Οίκο, κάτι που αναμένεται να πυροδοτήσει τις ανησυχίες για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων.

Σύμφωνα με το Associated Press, τα περιουσιακά στοιχεία της Ιβάνκα Τραμπ και του Τζάρεντ Κούσνερ είναι αξίας τουλάχιστον 240 εκατ. δολαρίων, ενώ οι New York Times ανεβάζουν το ποσό στα 741 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας ότι ο Κούσνερ θα συνεχίσει να επωφελείται από την επιχειρηματική αυτοκρατορία του, μέσω μίας σειράς τραστ.

Οι πληροφορίες ήρθαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, καθώς ο Λευκός Οίκος άρχισε να δημοσιοποιεί τα οικονομικά στοιχεία για περίπου 180 κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους. O Κούσνερ, που είναι υψηλόβαθμος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, πούλησε επιχειρήσεις και επενδύσεις, από τις οποίες θα μπορούσε να προκύψει πιθανή σύγκρουση συμφερόντων. Ομως, σύμφωνα με το Associated Press, οι δικηγόροι του- σε συνεργασία με την Υπηρεσία Δεοντολογίας του Λευκού Οίκου- κατέληξαν ότι τα περιουσιακά στοιχεία του είναι απίθανο να προκαλέσουν οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων, από την οποία θα προέκυπτε η ανάγκη να τα εκποιήσει.

Η Ιβάνκα Τραμπ θα διατηρήσει ένα περίοδο του Trump International Hotel στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τους New York Times. Η αξία του μεριδίου της είναι μεταξύ 5-25 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του συζύγου της και κέρδισε 1-5 εκατ. δολάρια από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον φετινό Μάρτιο. Η ίδια συμφώνησε αυτή την εβδομάδα να γίνει ομοσπονδιακός υπάλληλος και θα καταθέσει ξεχωριστή οικονομική δήλωση αργότερα.

Το εν λόγω ξενοδοχείο, στο οποίο συχνά δειπνεί ο Ντόναλντ Τραμπ, απέχει μόλις μερικά οικοδομικά τετράγωνα από τον Λευκό Οίκο. Εχει εκφραστεί ο προβληματισμός ότι μπορεί να μείνουν εκεί εκπρόσωποι ξένων κυβερνήσεων ή ομάδες ειδικών συμφερόντων, προκειμένου να εξασφαλίσουν πολιτικές χάρες, σημειώνει ο Guardian.

Τα υπόλοιπα μέλη του κύκλου Τραμπ

Ο επικεφαλής στρατηγικής της ομάδας Τραμπ, Στιβ Μπάνον, αποκάλυψε περιουσιακά στοιχεία 13-56 εκατ. δολαρίων, με πιο πολύτιμο την Bannon Strategic Advisors, αξίας 25 εκατ. δολαρίων. Ο Μπάνον έβγαλε λιγότερα από 200.000 δολάρια πέρυσι, ως εκτελεστικός διευθυντής του Breitbart News Network, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον περασμένο Αύγουστο για να ενταχθεί στην προεκλογική καμπάνια του Τραμπ.

Η Κελιάν Κόνγουεϊ άξιζε σχεδόν 40 εκατ. δολάρια πριν γίνει σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, ποσό που προκύπτει κυρίως από επενδύσεις και τον μισθό της στη συμβουλευτική εταιρεία της. Μέσω αυτής έβγαλε πάνω από 800.000 δολάρια τον περασμένο χρόνο. Η Κόνγουεϊ έως κατά κύριο λόγο μετρητά, πάνω από 31 εκατ. δολάρια, πιθανόν επειδή αναγκάστηκε να πουλήσει αρκετά από τα περιουσιακά στοιχεία της πριν πιάσει δουλειά στον Λευκό Οίκο. Εχει ακόμη κάποιες μετοχές, συνολικής αξίας μικρότερης των 200.000 δολαρίων.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.