Αλαλούμ προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να επιτρέψει τη δήλωση πέμπτου μαθήματος στους φετινούς υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η κίνηση αυτή έρχεται στο «παρά πέντε» και ενώ ήδη- εδώ και δύο χρόνια- οι υποψήφιοι έχουν αποφασίσει σε ποια μαθήματα θα εξεταστούν και έχουν προετοιμαστεί για αυτά.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιάννης Παντής, δήλωσε ότι θα επιτραπεί στους υποψηφίους να εξεταστούν σε επιπλέον μαθήματα αν αυτό το επιθυμούν, έπειτα από τις αντιδράσεις γονέων μαθητών, για τη μείωση των εισακτέων. Ομως, γονείς αντέδρασαν και σε αυτή την κίνηση, χαρακτηρίζοντάς την ως πολιτικό τερτίπι και εμπαιγμό, ενώ κάλεσαν τον πρωθυπουργό να παρέμβει.

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να δηλώσουν έως τα τέλη Φεβρουαρίου ότι θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα, αν θέλουν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις σχολές ενός επιστημονικού πεδίου, ενώ αν θέλουν να διεκδικήσουν μία θέση σε σχολές δεύτερου πεδίου, οι 18χρονοι πρέπει να εξεταστούν σε πέμπτο μάθημα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, την Παρασκευή, ο κ. Παντη δήλωσε: «είναι αίτημα εύλογο, σωστό να ανοίξουμε τη διαδικασία για δυνατότητα δήλωσης από τους υποψηφίους πέμπτου μαθήματος. Από Δευτέρα το υπουργείο θα δει το αίτημα και θα το κάνει» και πρόσθεσε ότι πρόκειται για κάτι που ζητούν οι γονείς. Το υπουργείο, καθώς έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αναιρέσει την περικοπή των εισακτέων, εκτιμά ότι με το άνοιγμα της διαδικασίας για το 5ο μάθημα βοηθά τους υποψήφιους να αυξήσουν τις πιθανότητες εισαγωγής.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι θεωρείται αδύνατο να προετοιμαστεί ένας υποψήφιος για πέμπτο μάθημα στους δύο μήνες που απομένουν για τις εξετάσεις. Αλλωστε και οι γονείς αντέδρασαν στα όσα είπε ο κ. Παντής. Ο γενικός γραμματέας, μιλώντας στην «Καθημερινή» διευκρίνισε ότι πρόκειται για ζήτημα που είναι υπό εξέταση και δεν υπάρχει οριστική απόφαση.

«Στην απίστευτη προχειρότητα του Υπουργείου Παιδείας, απαντάμε ότι αυτό που οι γονείς ζητούν είναι να ανακληθεί άμεσα η αιφνιδιαστική – μόλις 2 μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις – και άδικη απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για τη βάναυση – και άνευ προηγουμένου – μείωση των θέσεων εισακτέων σε παραγωγικές σχολές υψηλής ζήτησης», ανέφερε η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας

«Είναι νομίζουμε προφανές σε κάθε λογικό άνθρωπο ότι είναι αδύνατον ένας μαθητής να προετοιμαστεί επαρκώς σε 5ο μάθημα μέσα σε 2 μόλις μήνες. Στην ουσία η κίνηση που προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας είναι ένα πολιτικό τερτίπι και ένας τεράστιος εμπαιγμός στις δεκάδες χιλιάδων μαθητών που ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές και διαπιστώνουν ότι κάποιοι κάνουν κινήσεις σκοπιμότητας στην πλάτη τους», ανέφεραν ακόμη.

«Καλούμε τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει άμεσα και καταλυτικά προκειμένου να αναιρεθούν οι άστοχες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας, που δείχνουν τουλάχιστον ασέβεια στην αγωνία των μαθητών που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.