“Το Αλάτι της Γης” σε μια προσπάθεια να διασώσει, μέσω της καταγραφής, ατόφιο το παραδοσιακό μουσικό ύφος της Ελλάδας βρέθηκε στα Γρεβενά την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017.


Η εκπομπή που αυτή τη στιγμή είναι μοναδική στο είδος της για την ποιότητα της παρουσίασης του υλικού της και τη μεθοδικότητα της επιστημονικής καταγραφής, αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δήμου Γρεβενών και της ΔΕΚΕΓ να αποτυπώσει έστω και στα πλαίσια του περιορισμένου τηλεοπτικού χρόνου την γρεβενιώτικη μουσική παράδοση.

Τα γυρίσματα της εκπομπής πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στη Ροδιά Γρεβενών και μάλλον είχαν την μορφή ενός λαϊκού γλεντιού με τη συμμετοχή αξιόλογων μουσικών των Γρεβενών.

Ο Δήμος Γρεβενών και η ΔΕΚΕΓ ως συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, φιλοξένησαν και ξενάγησαν το τηλεοπτικό συνεργείο στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών και εκπροσωπήθηκαν στα γυρίσματα της εκπομπής από το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου. Εκτός από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Γρεβενών παρόντες στα γυρίσματα ήταν οι σύλλογοι Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης, Πίνδος, Γρεβενιωτών Κοζάνης, Δεσκάτης και Σαμαριναίων Λάρισας.

Ευχαριστούμε τον αρχισυντάκτη της εκπομπής Γρηγόρη Φιλίδη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Foss On Air Productions, όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα τον κο Λάμπρο Λιάβα, καθηγητή εθνομουσικολογίας για την συνεργατικότητα, την υπομονή, την ευελιξία και την δεκτικότητα σε όλα τα στάδια της επικοινωνίας μας.



Το επεισόδιο που θα είναι αφιερωμένο στα Γρεβενά, θα προβληθεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 και ώρα 13:00.

Για το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών
του Δήμου Γρεβενών
Κατερίνα Προκόβα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.