Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να έχεις γεμάτη την μνήμη του iPhone σου. Και αυτό γιατί δέχεσαι μονίμως ειδοποιήσεις που λένε ότι η «ο αποθηκευτικός χώρος είναι σχεδόν γεμάτος» και το χειρότερο όλων, δεν μπορείς να τραβήξεις καινούργιες φωτογραφίες.

Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι να διαγράφουν ένα σωρό φωτογραφίες. Αλλά αυτό είναι φριχτό εφόσον οι φωτογραφίες αποτελούν έναν θησαυρό από αναμνήσεις- και το να διαλέξεις ποιες να διαγράψεις είναι μια βασανιστική απόφαση.

Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε άλλο για αυτό το ζήτημα- σας παραθέτουμε μια λίστα πραγμάτων που μπορείτε να κάνετε ώστε να ελευθερώσετε χώρο από το κινητό σας χωρίς να χρειαστεί να διαγράψετε πολύτιμες φωτογραφίες.

Διαγράψτε όσες εφαρμογές δεν χρησιμοποιείται

Μπορείτε να πάτε στις ρυθμίσεις> Διαχείριση Χώρου και θα εμφανιστεί μια λίστα από εφαρμογές μαζί με μια ένδειξη που θα λέει πόσο χώρο καταλαμβάνουν. Απλώς διαγράψτε αυτές που δεν χρησιμοποιείται.

Καταλαβαίνουμε γιατί δεν θέλετε να βγάλετε το Snapchat ή το Tinder αλλά αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που παίξατε Pokemon Go;

Καθαρίστε την μνήμη cache

Αυτό είναι απλό- απλά να πάτε στις ρυθμίσεις> Safari > Καθαρισμός Ιστορικού και Website Data, και έτσι θα έχετε διαγράψει όλα τα περιττά δεδομένα.

Διαγράψτε τα παλιά μηνύματα σας

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται να κρατάτε όλα τα παλιά σας μηνύματα. Μπορείτε μάλιστα να ορίσετε στην συσκευή να διαγράφει αυτόματα όλα τα μηνύματα σας μετά από ένα χρόνο, ή αν επιθυμείτε ακόμα και μετά από 30 μέρες. Για να το κάνετε αυτό το μόνο που χρειάζεται είναι να πάτε στις Ρυθμίσεις>Μηνύματα και μετά να αλλάξετε τον χρόνο μετά τον οποίον επιθυμείτε να διαγράφονται τα μηνύματα σας.

Προσπαθήστε να κατεβάσετε μια πολύ μεγάλη ταινία

Αυτό είναι λίγο περίεργο αλλά είναι μια ύπουλη συμβουλή που ανακαλύψαμε από κάποιον στο Reddit. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι το παρακάτω:

Θα πάτε στα iTunes και θα ψάξετε για μια ταινία (με μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου από αυτό που έχει απομείνει στην μνήμη του κινητού σας), θα πατήσετε να την νοικιάσετε και σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα το οποίο θα λέει ότι δεν έχετε αρκετό χώρο αλλά θα σας προσφέρει την δυνατότητα να πάτε στις ρυθμίσεις. Θα πατήσετε αυτό το μήνυμα και ως δια μαγείας θα λάβετε κάποιον επιπλέον αποθηκευτικό χώρο (λογικά αυτό που γίνεται είναι ότι διαγράφονται κάποια περιττά δεδομένα από διαφορετικές εφαρμογές, στην προσπάθεια να κατέβει η ταινία)

Αν επαναλάβετε την διαδικασία 4-5 φορές, θα έχετε σώσει από 1 εώς 2 Gb πριν να το καταλάβετε.

Ξεδιάλυνε το HDR

Όταν το κινητό σου βρίσκεται σε HDR mode, αποθηκεύεις τις καλές εκδοχές των φωτογραφιών σου. Αλλά αν έχεις ενεργοποιημένο το Keep Normal Photos, θα αποθηκεύεις παράλληλα και μια άλλη εκδοχή της ίδιας φωτογραφίας, που θα σου σπαταλάει πολύτιμο χώρο. Όποτε προσπάθησε να μην το κάνεις αυτό.

Απαλλαγείτε από τα αυτόματα updates

Είναι σημαντικό να διατηρείται τις εφαρμογές και το κινητό σας συνεχώς επικαιροποιημένο για λόγους ασφαλείας- αλλά αν το κάνει αυτόματα τότε πιθανότατα να καταναλώνει μεγάλο μέρος του αποθηκευτικού χώρου. Μπορείτε να πάτε στις Ρυθμίσεις> iTunes & App Store και μετά να απενεργοποιήσετε τα αυτόματα updates.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.