Επιτυχημένη κρίνεται η δημόσια προσφορά του ΟΠΑΠ για 5ετές ομόλογο ύψους ως 200 εκατ. ευρώ, καθώς στη λήξη της προθεσμίας συμμετοχής από θεσμικούς και ιδιώτες, τα ζητούμενα κεφάλαια είχαν υπερκαλυφθεί 2 φορές, καθώς κατατέθηκαν προσφορές ύψους 421 εκατ. ευρώ.

Το τελικό επιτόκιο των ομολογιών διαμορφώθηκε στο 3,5%, λίγο πάνω από το χαμηλότερο όριο του εύρους 3,40% – 3,90% που είχε οριστεί από τους ανάδοχους της έκδοσης.

Η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ

Η Eurobank Ergasias Α.Ε. και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς για την Έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου και την εισαγωγή των ομολογιών της «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.» προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 17.03.2017, ανακοινώνουν ότι διατέθηκαν συνολικά
200.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της Εταιρείας με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη (οι ομολογίες) με συνέπεια την άντληση κεφαλαίων ύψους €200.000.000.

Η συνολική ζήτηση που εκδηλώθηκε εντός του εύρους απόδοσης από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε € 421 εκατ. Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 3,50%, το επιτόκιο των Ομολογιών σε 3,50% και η τιμή διάθεσης των Ομολογιών σε € 1.000 εκάστη, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της.

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.