Μπαίνεις στο σαλόνι και «κάτι σου φταίει» αλλά δεν ξέρεις τι. Αυτό που σου φταίει έχει όνομα.

Είναι τα αντικείμενα που δεν σου χρειάζονται και κάνουν κατάχρηση του χώρου σου, είναι ο κακός φωτισμός, ο πολύ μικρός και άβολος καναπές, το λάθος χρώμα στους τοίχους, η ακαταστασία. Υπάρχουν παράγοντες που συμβάλλουν στην… αποδιοργάνωση του χώρου και εμποδίζουν την λειτουργικότητά του.

1) Το λάθος χρώμα: «Το χρώμα του σαλονιού δεν πρέπει να είναι πολύ έντονο ή φανταχτερό. Το σαλόνι θα πρέπει να αποπνέει ηρεμία και άνεση, να είναι κάτι σαν «καταφύγιο» εξηγεί ο ψυχολόγος Σίμον Μουρ. Αν, λοιπόν, το σαλόνι σου θέλεις να είναι μέρος ξεκούρασης στο σπίτι, καλό θα ήταν να επιλέξεις ουδέτερα χρώματα. Ενα λάθος χρώμα μπορεί ακόμα και να σου γεννά αρνητικά συναισθήματα.

2) Δεν έχει κανένα «φυσικό» στοιχείο: Ενα σαλόνι που δεν έχει φυσικό φως και δεν αερίζεται καλά κουράζει και απορροφά την ενέργειά σας. Ακόμα και ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια μπορεί να δώσει άλλη ενέργεια στο χώρο.

3) Μικρός και άβολος καναπές: Ο διακοσμητής Philip Watkins αναφέρει ότι το σαλόνι θα πρέπει να είναι ένας χώρος που να μας ενώνει με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και την οικογένειά μας και να είναι κατάλληλα διαμορφωμένος ώστε να διευκολύνει τις συγκεντρώσεις. Ενας πολύ μικρός καναπές ίσως να μην βοηθά τόσο.

4) Αντικείμενα που δεν χρειάζονται: Ερευνες έχουν δείξει ότι μέρος της κακής μας διάθεσης στο σπίτι μπορεί να πηγάζει από αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε και κάνουν κατάχρηση του χώρου ή μας γεννούν αρνητικά συναισθήματα. Λίγο πριν την άνοιξη, ένα ξεκαθάρισμα είναι απαραίτητο για να ανανεωθεί η αύρα του χώρου.

5) Ακαταστασία: Ενα ακατάστατο σαλόνι με αντικείμενα «ατάκτως ερριμμένα» δεν θα σας βοηθήσει ποτέ να χαλαρώσετε. Το σαλόνι δεν θα πρέπει παράλληλα ούτε κουζίνα, ούτε κρεβατοκάμαρα. Κάθε δώματιο έχει το δικό του ρόλο.

6) Eχει διαρρύθμιση που δεν ταιριάζει στον δικό σας τρόπο ζωής: Η θέση κάθε επίπλου και κάθε αντικειμένου θα πρέπει να είναι «μελετημένη» και να συμβαδίζει με τον τρόπο ζωής σας. Αν υπάρχει πχ. Μια τραπεζαρία που σας στερεί χώρο και δεν τρώτε ποτέ σε αυτή γιατί συνηθίζετε να τρώτε στο σαλόνι καλό θα ήταν να επαναπροσδιορίσετε την παρουσία της.

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.