Μετράς ήδη αντίστροφα μέχρι το καλοκαίρι και τη μέρα που θα φορέσεις το αγαπημένο σου και σέξι μπικίνι.

Στη σκέψη αυτή έχεις αρχίσει να πίνεις περισσότερο νερό, να καταναλώνεις μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης, φρούτων και λαχανικών και να γυμνάζεσαι.

Ελα όμως που όλο και κάτι θα πάει στραβά!

Και αυτό γιατί όσο «ανοίγει» ο καιρός τόσο αυξάνονται και τα καλέσματα των φίλων σου για φαγητό και ποτό μέχρι το πρωί, με αποτέλεσμα ο κόπος που έκανες όλη την εβδομάδα να πηγαίνει χαμένος.

Μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση, να ευχαριστηθείς την έξοδο σου και να μην πάρεις ποτέ περιττές θερμίδες;

Η διαιτολόγος Λορίν Μακ-Γκάκιν από την Αυστραλία έρχεται να σου λύσει το πρόβλημα, αφού υποστηρίζει πως δεν είναι κακό να βγαίνεις έξω και παράλληλα να απολαμβάνεις ένα γεύμα για να ικανοποιήσεις όχι μόνο το αίσθημα της πείνας σου, αλλά και τον ουρανίσκο σου, ενώ σημειώνει πως μπορείς να φας ακόμα και ένα ολόκληρο πιάτο ζυμαρικών, αν αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια.

Η Λορίν είναι επίσης αντίθετη με μελέτες που δείχνουν ότι όταν κανείς γευματίζει με την παρέα του έχει 60% περισσότερες πιθανότητες να ξεχάσει τις υγιεινές του διατροφικές συνήθειες, καθώς όπως λέει, τέτοιες απόψεις προκαλούν ενοχές όχι μόνο για τις θερμίδες, αλλά και για το κατά πόσο θα πρέπει το άτομο να είναι κοινωνικό.

Στην περίπτωση ωστόσο που δίνεις το «παρών» σε καλέσματα πολύ πιο συχνά, τότε θα πρέπει σύμφωνα με την ειδικό να ρυθμίσεις τη σχέση σου με το φαγητό, ώστε να επιλέγεις ότι πιο καλό για την υγεία, τη σιλουέτα και τη διάθεση σου.

Για παράδειγμα, προτείνει μια μεγάλη πολύχρωμη και τραγανή σαλάτα, με «καθαρό» κρέας όπως το φιλέτο κοτόπουλο ή το ψητό ψάρι.

Επίσης, συμβουλεύει να παραγγέλνεις γεύματα που πλησιάζουν θερμιδικά και γευστικά στο μενού της διατροφής ή της δίαιτας σου.

Ενα ακόμα μυστικό της; Είναι χειρότερο να απαγορεύεις στον εαυτό σου να καταναλώνει τροφές που πραγματικά απολαμβάνει, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα μπέργκερ, ένα μπισκότο ή ένα γλυκό. Και αυτό γιατί τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να βγεις εκτός προγράμματος και να ξεφύγεις. Μπορείς απλά να επιτρέψεις στον εαυτό σου μια ατασθαλία αρκεί να γίνεται με μέτρο.

Τέλος, η διαιτολόγος προτείνει ένα ακόμα τρικ, για να γλιτώσεις θερμίδες. Ζήτησε από την κουζίνα του εστιατορίου να σου σερβίρουν λιχουδιές όπως τα τσιπς ή οι πατάτες σε ξεχωριστό πιάτο και βγάλε την παχυντική σος από τη σαλάτα σου. Αν την έχεις σε ένα μικρό μπολ δίπλα από το πιάτο σου, καταναλώνεις μικρότερη ποσότητα.

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.