Τον προβληματισμό του για τη διακίνηση με την ονομασία “φέτα”, λευκών τυριών από χώρες, τόσο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως Καναδά, Αυστραλία, Αίγυπτο, Νέα Ζηλανδία, όσο και από μέλη αυτής ,όπως Βουλγαρία, Γαλλία, Ουγγαρία, στην 22η Διεθνή Έκθεση GULFOOD, που διοργανώθηκε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης.

Ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αποστολής επιχειρηματιών από την Ήπειρο στο Ντουμπάι, σε δηλώσεις του είπε πως στην Διεθνή Έκθεση διαπίστωσε παράτυπη χρήση της ονομασίας «φέτα».

«Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα τυροκομικά προϊόντα, καθώς στην Ήπειρο προσπαθούμε να αναδείξουμε τον πρωτογενή τομέα», τόνισε, για να προσθέσει ότι θα καταθέσει πρόταση προς την Ένωση Περιφερειών και στα συναρμόδια Υπουργεία για τη συγκρότηση ενός οργάνου, που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, των τυροκόμων, των κτηνοτροφικών οργανώσεων και εάν είναι εφικτό, των Ελληνικών Υπουργείων Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο θα παρεμβαίνει όπου διαπιστώνεται η παράτυπη χρήση της ονομασίας “φέτα”.

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης στην συνέχεια σημείωσε: «Θέλουμε δουλειά, που πρέπει να γίνει προς δύο κατευθύνσεις. Η μία προς την ποιότητα, που πρέπει να εξασφαλιστεί με συνεργασία και η δεύτερη, προς την Επιτροπή, η οποία θα προβαίνει στις ανάλογες ενέργειες, ώστε να μη χρησιμοποιούν παραπλανητικά την Ελλάδα και τα ποιοτικά μας προϊόντα που δεν εντάσσονται στις διεθνείς συμφωνίες».

Η έκθεση στο Ντουμπάι είναι η πιο σημαντική έκθεση τροφίμων και ποτών στη Μέση Ανατολή και προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο. Οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην αποστολή της Περιφέρειας, πραγματοποίησαν πολλές συναντήσεις με εμπορικούς επισκέπτες για τη σύναψη συμφωνιών, ενώ θετικά λειτούργησε και το γεγονός ότι στην αγορά της ευρύτερης περιοχής, διακινούνται σήμερα, μέσω τρίτων, ορισμένα προϊόντα, τυροκομικά κυρίως που παράγονται στην Ήπειρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.